Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

21 kändisar som bytt namn – det här heter de egentligen

Är du bekant med Carlos Irwin Estevez, Reginald Dwight och Katheryn Elizabeth Hudson? Förmodligen inte, men du känner säkert igen deras nuvarande namn. Kändisarna i Hollywood har nämligen en förkärlek för att byta namn.


Foto: @badgalriri/@mileycyrus

Det är fler kändisar än du kanske tror som har blivit döpta till något helt annat än det vi tror att de heter. Visste du till exempel att Gigi Hadid, Miley Cyrus och Ashton Kutcher egentligen heter något annat? Nedan har vi samlat 21 stjärnor som bytt namn.

Källa: Glamour Magazine

Peter Hernandez

Peter Hernandez

Bruno Mars heter egentligen Peter Hernandez. Hans pappa började kalla honom för Bruno när han var liten eftersom han var en knubbig bebis och pappan tyckte han påminde om brottaren Bruno Sammartino. Artisten själv la senare till Mars.

”En hel del tjejer sa att jag inte var från denna värld, så jag antar att jag är från Mars.”

Foto: Instagram @brunomars

Nästa bild
Carlos Irwin Estevez

Carlos Irwin Estevez

Carlos följde sin fars fotspår och bytte sin spanskklingande namn till det lite mer amerikaniserade Charlie Sheen.

Foto: Instagram @slystalloneshop

Nästa bild
Love Michelle Harrison

Love Michelle Harrison

Courtney Love döptes till Love Michelle Harrison, men när hennes föräldrar skilde sig bytte mamman hennes namn till Courtney Harrison. Sångerskan bytte sedan namn igen – då till Courtney Michelle Love.

Foto: Instagram @courtneylove

Nästa bild
David Robert Jones

David Robert Jones

David Jones bytte efternamn för att han inte ville bli ihopblandad med The Monkees sångaren Davy Jones. Han tog namnet Bowie efter Jim Bowie, en pionjär från Texas som levde under 1800-talet.

Foto: REX

Nästa bild
Hannah och Mary Fanning

Hannah och Mary Fanning

Systrarna Fanning har båda använt sig av sina mellannamn istället för deras förnamn. Mary blev Elle och Hannah blev Dakota. Så förvirrande.

Foto: REX

Nästa bild
Reginald Dwight

Reginald Dwight

När Elton John skulle slå igenom tyckte han inte att Reginald Dwight kändes som ett artistnamn. Han kombinerade bluessångaren Long John Baldrys namn med saxofonisten Elton Deans. När Elton bytte namn passade han även på att lägga in Hercules som mellannamn. Vi trodde det var omöjligt att gilla denna man ännu mer, men han heter alltså Elton Hercules John.

Foto: Instagram @eltonjohn

Nästa bild
Farrokh Bulsara

Farrokh Bulsara

Farrokh föddes i Zanzibar och spenderade en stor tid av sin barndom i Indien. Där började han en engelsk skola och började kalla sig för Freddie. Senare kom han också på sitt efternamn Mercury. Vi måste erkänna att Freddie Mercury är lite lättare att uttala än Farrokh Bulsara.

Foto: REX

Nästa bild
Jelena Noura Hadid

Jelena Noura Hadid

Gigi är ett namn vi ser varje dag men hon döptes egentligen till Jelena Noura Hadid. Modellen berättade att det var hennes mamma som började kalla henne Gigi.

”Min mamma kallade mig alltid Gigi när jag var liten. När jag sen började skolan fanns det en Helena i min klass. Läraren blandande oftast ihop oss. Så hon frågade min mamma om det fanns något smeknamn hon kunde kalla mig. Mamma sa Gigi och namnet har hängt med sen dess.”

Foto: Instagram @gigihadid

Nästa bild
Eric Bishop

Eric Bishop

Eric Bishop bytte ut sitt namn till det lite coolare namnet Jamie Foxx. Varför förblir ett mysterium.

Foto: Instagram @JamieFoxx

Nästa bild
Shawn Carter

Shawn Carter

Jay-Z var känd i sitt barndomskvarter som ”Jazzy” på grund av att han var så bra på att fristalja. Barndomssmeknamnet utvecklades senare till Jay-Z.

Foto: Instagram @beyonce

Nästa bild
John Roger Stephens

John Roger Stephens

John Legend kan tacka poeten J. Ivy för sitt artistnamn. J. Ivy hörde av sig till John och sa att hans musik påminner om legendernas från förr. Han ska då ha sagt: ”Från och med nu kommer jag kalla dig för John Legend”. Namnet fastnade och fler och fler började kalla honom för John Legend. Till slut accepterade John sitt nya artistnamn.

 

Foto: Instagram @johnlegend

Nästa bild
Katheryn Elizabeth Hudson

Katheryn Elizabeth Hudson

Katy Perry valde att byta bort sitt efternamn eftersom Katy Hudson påminde lite väl mycket om en annan känd skådis (Kate Hudson). Sångerskan bytte efternamn till hennes mammas flicknamn, och där föddes Katy Perry.

Foto: Instagram @katyperry

Nästa bild
Stefani Joanne Angelina Germanotta

Stefani Joanne Angelina Germanotta

Stefani Joanne Angelina Germanotta är kanske mer känd som Lady Gaga. Hon fick sitt ovanliga smeknamn för när hon kom in till studion för att spela in sin musik sa hon aldrig hej – hon sjöng Radio Ga Ga istället. En dag skickade producenten ett sms till henne, men telefonen autokorrigerade Radio till Lady. Sångerskan svarade ”Kalla mig aldrig Stefani igen”.

Foto: Instagram @ladygaga

Nästa bild
Lizzie Grant

Lizzie Grant

Innan Lana Del Rey blev till fanns bara Lizzie Grant, en sångerska som kämpa med att få sitt stora genombrott.

Foto: Instagram @lanadelrey

Nästa bild
Margaret Hyra

Margaret Hyra

Meg Ryan är känd för att gilla namnbyten. Hon bytte namn på sin dotter när hon var ett år och hon har även ändrat namn på sig själv. Hon bytte ut Margaret Hyra till det lite mer klatschiga Meg Ryan.

Foto: Instagram @megryan

Nästa bild
Destiny Hope Cyrus

Destiny Hope Cyrus

Miley Cyrus föräldrar döpte henne till Destiny Hope för de trodde att hon skulle kunna åstadkomma stora saker. Hon var ett väldigt glatt barn och kallades ofta för ”Smiley” vilket senare blev ”Miley”.

Foto: Instagram @mileycyrus

Nästa bild
Amanda Lee Rogers

Amanda Lee Rogers

När Amanda var 15 ändrade hon sitt namn till Portia de Rossi.
”Jag tror att det hela handlade om att jag försökte acceptera att jag var gay. Jag försökte hela tiden hitta saker jag kunde identifiera mig med. Mitt namn var en sån sak. Jag valde Portia för att jag är ett stort Shakespeare-fan (hon är en karaktär i Köpmannen i Venedig). De Rossi för att jag var Australiensare och tänkte att ett exotiskt italienskt namn passade mig bättre”.

Foto: Instagram @portiaderossi

Nästa bild
Enrique Morales

Enrique Morales

Efter att ha bråkat med sin pappa (som också heter Enrique) valde Ricky att byta namn. Ricky tvingades att välja mellan sin pappa och sin mamma, Ricky valde både bort sin pappa och hans namn.

Foto: Instagram @Ricky_Martin

Nästa bild
Robyn Rihanna Fenty

Robyn Rihanna Fenty

När Rihanna blev känd valde hon att endast använda sig av sitt mellannamn.

Foto: Instagram @badgalriri

Nästa bild
Elizabeth Stamatina Fey

Elizabeth Stamatina Fey

I high school slutade Tina Fey att använda sig av sitt förnamn. I college ville hon heta något coolare och valde då att bara använda sig av Tina.

Foto: REX

Nästa bild
Christopher Kutcher

Christopher Kutcher

När Ashton började sin karriär som modell valde att inte använda sig av sitt förnamn Christopher utan sitt mellannamn Ashton.

Foto: Instagram @aplusk

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!