Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

22 magiska böcker som du måste läsa någon gång i ditt i liv

Det finns få saker som kan få en att må lika bra som en försvinnande bra bok. Vi har valt ut 22 favoriter. Böckerna du bara måste läsa!

Foto: Unsplash

Det finns några böcker som har en tendens till att fånga allas hjärtan och som en inte kan sluta tänka på. I år har vi tur för några såna böcker finns på årets rea. I bildspelet här nedan finns det något för alla smaker oavsett om du är deckarnörd eller bara älskar ett vackert språk. Vi lovar det kommer bli svårt att bara vilja köpa några, vi vill helst ha alla 22. Det blir nog dags att köpa en större bokhylla…

Vegetarianen - Han Kang KÖP

Vegetarianen - Han Kang

Den här vackra och mörka berättelsen handlar om Yeong-hye som är en tystlåten kvinna som aldrig har gjort uppror. En dag bestämmer hon sig för att bli vegetarian, ett beslut som ingen i hennes närhet accepterar varken hennes man eller syster. Det startar en kamp hos henne.

Pris: 69 kronor.

KÖP

Nästa bild
Ett eget rum - Virginia Wolf KÖP

Ett eget rum - Virginia Wolf

Ett eget rum kom ut 1929 och ansågs du vara revolutionerande. Boken var skriven av en kvinna för kvinnor och den här lika aktuell idag som då.

Pris: 109 kronor.

KÖP

Nästa bild
Mordet på Orientexpressen - Agatha Christie KÖP

Mordet på Orientexpressen - Agatha Christie

Kanske en av de mest klassiska deckarna genom tiderna. En pusseldeckare där ett mord sker på den lyxiga Orientexpressen. Ombord är den legendariska detektiven Hercule Poirot.

Pris: 99 kronor.

KÖP

Nästa bild
Alla frågors moder - Rebecca Solnit KÖP

Alla frågors moder - Rebecca Solnit

Rebecca Solnit har skrivit den redan nu klassiska boken Män förklarar saker för mig” och i den här boken fördjupar hon sin analys. Hon skriver om könsroller, maktförhållande och även om vilka 80 böcker som en kvinna ska undvika att läsa.

Pris: 191 kronor.

KÖP

Nästa bild
Allt som blir kvar - Sandra Beijer KÖP

Allt som blir kvar - Sandra Beijer

Sandra Beijer har skrivit en magisk skildring om den vilsenhet som en känner mellan ungdom och vuxenhet. Boken handlar om Matilda som försöker ta reda på vem hon är efter att hennes pojkvän gjort slut.

Pris: 69 kronor.

KÖP

Nästa bild
Berättelse om ett äktenskap - Geir Gulliksen KÖP

Berättelse om ett äktenskap - Geir Gulliksen

Norske författaren Geir Gulliksens bok handlar, som titeln avslöjar, om ett äktenskap men efter att kärleken har tagit slut.

Pris: 69 kronor.

KÖP

Nästa bild
De oroliga - Linn Ullman KÖP

De oroliga - Linn Ullman

Är en självbiografisk roman av Linn Ullman, dotter till Ingmar Bergman och Liv Ullman. En lekfull bok om en barn som inte kan växa upp och om föräldrar som vill vara barn.

Pris: 69 kronor.

KÖP

Nästa bild
De kommer att drunkna i sina mödrars tårar - Johannes Anyuru KÖP

De kommer att drunkna i sina mödrars tårar - Johannes Anyuru

2017 års Augustprisvinnare och är en roman som handlar om hopp och hopplöshet i dagens Europa. Bokan kretsar kring ett terrordåd i Göteborg och vad som händer efter. Två år efter dådet berättar en kvinna, som utförde dådet, att hon kommer från framtiden.

Pris: 75 kronor.

KÖP

Nästa bild
De polyglotta älskarna - Lina Wolff KÖP

De polyglotta älskarna - Lina Wolff

Lina Wolf vann 2016 års Augustpris med den här romanen. Den handlar Max som drömmer om en älskarinna, Ellinor som säger efter en öm, men inte alltför öm man och Lucrezia som bevittnar hur hennes mormor går under.

Pris: 19 kronor.

(Nedsatt 70%)

KÖP

Nästa bild
En dag ska jag bygga ett slott av pengar - Evin Ahmad KÖP

En dag ska jag bygga ett slott av pengar - Evin Ahmad

Skådespelerskan Evin Ahmad debuterar med en roman om resa och rörelse och en berättelse om att bli konstnär.

Pris: 69 kronor.

KÖP

Nästa bild
Ett litet liv - Hanya Yanagihara KÖP

Ett litet liv - Hanya Yanagihara

Boken handlar om de fyra vännerna JB, Malcolm, Willem och Jude och deras liv i New York. Berättelsen sträcker sig över flera decennier och och växlar mellan mörker och ljus.

Pris: 231 kronor.

KÖP

Nästa bild
Flickan med gåvorna - M. R. Carey KÖP

Flickan med gåvorna - M. R. Carey

Boken är en skrämmande framtidsskildring där mänskligheten drabbats av en svampinfektion i hjärnan. Den stänger av deras hjärnor och väcker en hunger hos dem som bara kan stillas av mänskligt kött. Boken bjuder på en ny twist på zombieproblematiken.

Pris: 69 kronor.

KÖP

Nästa bild
Flickorna - Emma Cline KÖP

Flickorna - Emma Cline

Emma Clines debutroman bygger löst på historien om Charles Manson och de mord som han fick sina kvinnliga följare att utföra. Evie möter några flickor i en park, med smutsiga klänningar och trassligt hår. Hon följer med en av dem till en ranch där Russel lever. Hon inser snart att det som håller på att hända kommer leda till död.

Pris: 69 kronor.

KÖP

Nästa bild
Glöm mig - Alex Schulman KÖP

Glöm mig - Alex Schulman

Denna bok blev 2016 nominerad till årets bok och är Alex Schulmans mest självutlämnande bok. Hans sökande efter en försoning med sin alkoholiserade mamma.

Pris: 39 kronor.

KÖP

Nästa bild
Gudarna - Elin Cullhed KÖP

Gudarna - Elin Cullhed

Gudarna är Elin Cullheds debutroman och beskrivs så här: “Vi är Bita, Lilly och Jane. Den här boken handlar inte om att någons mamma dör. Den handlar inte om kärlek mellan två ungdomar som har cancer. Den handlar inte om another kille som är kär. Den här boken handlar om oss.”

Pris: 69 kronor.

KÖP

Nästa bild
Kärlekens väg - Alain de Botton KÖP

Kärlekens väg - Alain de Botton

Den här romanen handlar en relation som börjar efter passionen lagt sig.

“Kirsten och Rabihs vänner frågar alltid samma sak: Hur träffades ni? På ytan är det en enkel fråga med ett tydligt svar. Märkligt nog är det aldrig någon som frågar: Vad hände sedan?”

Pris: 39 kronor.

KÖP

Nästa bild
Lykttändaren - Pontus Ljunghill KÖP

Lykttändaren - Pontus Ljunghill

En kriminalhistoria som utspelar sig i 20-talets Stockholm. En ung kvinna hittas mördad i underkläder i sin lägenhet. En rad oklarheter dyker upp när de försöker lösa fallet. Vem är den ensamma kvinnan?

Pris: 69 kronor.

KÖP

Nästa bild
Miraklet på Richmond Street - Marie-Helene Bertino KÖP

Miraklet på Richmond Street - Marie-Helene Bertino

Boken beskrivs som Amélie från Montmarte i ett jazzigt Philadelphia. Den handlar om tre oförglömliga karaktärer och om att inte låga omgivning bestämma vad som är möjligt.

Pris: 69 kronor.

KÖP

Nästa bild
Presidentens hatt - Antoine Laurain KÖP

Presidentens hatt - Antoine Laurain

Romanen handlar om just presidentens hatt. En svart filthatt som är på vift och får dess upphittare Daniel att känna sig lite annorlunda.

Pris: 207 kronor.

KÖP

Nästa bild
Problemet med får och getter - Joanna Cannon KÖP

Problemet med får och getter - Joanna Cannon

Den här boken blev en stor litterär succé i England och handlar om två tioåringar som bestämmer sig för att leta efter den försvunna Mrs. Creasy.

Pris: 151 kronor.

Finns som e-bok här!

KÖP

Nästa bild
So sad today: personliga essäer - Melissa Broder KÖP

So sad today: personliga essäer - Melissa Broder

Boken är skriven av den amerikanska författaren Melissa Broder som länge skrivit om sin ångest på Twitter. Nu har hon tagit ett steg till med sin essäsamling. Där varvar hon att skriva mörka texter om depression och andra texter om botox och sex.

Pris: 174 kronor.

KÖP

Nästa bild
Stana hos mig - Ayóbámi Adébayó KÖP

Stana hos mig - Ayóbámi Adébayó

Ayóbámi Adébayós debutroman är en skildring av kvinnolivet i Nigeria under det politiskt oroliga 1980-talet. Den handlar om Yejide och hennes man och deras kamp för att skaffa barn. Släkten pressar dem och insisterar på att han ska ta en till fru.

Pris: 209 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!