Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

3 (otippade) tips som får dig att bli piggare

Vi vet att vi blir piggare av att gå en promenad, solljus och koffein, men hur gör vi när vi inte gillar kaffe eller inte har tid att gå ut på lunchen? Här är tre otippade knep som fungerar. 

 

pigg-bli-piggare-trott-

 

Alla som någon gång känt att en våg att trötthet kommer över en vid klockan tre, räcker upp en hand. Ja, det var alla det ja. Ibland spelar det ingen roll vad en gör, tröttheten slår alltid till på eftermiddagen. Speciellt nu när vi har gått in i mörkare tider.

 

1. Massera ditt öra

Ja, det låter konstigt men det kan faktiskt hjälpa. Enligt kinesisk läkemedelskonst så kan dina energinivåer öka om du masserar dina öron. Börja vid toppen av örat, sätt tummen och pekfingret på varsin sida om örat. Börja massera långsamt och försiktigt, fortsätt sedan hela örat ner.

 

2. Tugga tuggummi 

En brittisk studie visar att tuggumituggande kan få dig att bli mer uppmärksamhet, piggare och även få dig att bli på bättre humör. Även pulsen och kortisolnivåerna ökar när du tuggar tuggummi, vilka båda är kopplade till din energi. Så trött på jobbet, tugga lite tuggummi.

 

3. Sjung

Börja dagen med att sjunga med i din favoritlåt, forskning har nämligen visat att vi blir piggare av att sjunga. Forskarna märkte att de som sjung med i låten fick med energi än de som bara lyssnade. Är sång inte riktigt din grej? Då kan du stampa i takt till musiken, det hade en liknande effekt.

 

Foto: IBL

 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!