Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

I sommar svalkar vi oss allra helst med iskall Frosé - trendiga drinken som ligger i gränslandet mellan fruktig rosédrink och sorbet!

Nöje

3 recept på Frosé du måste prova i sommar – frusen rosé svalkar gott i värmen

3 recept på Frosé du måste prova i sommar – frusen rosé svalkar gott i värmen
3 Se Bildspelet
https://metromode.se/wp-content/blogs.dir/1/files/resized/b2/b235cd4b01ac18fe035fb87351f3ea02_980x0_85_ns_v4.jpeg?src=YTo4OntzOjE6InQiO3M6NjoicmVzaXplIjtzOjM6InNyYyI7czo5ODoiaHR0cHM6Ly9tZXRyb21vZGUuc2Uvd3AtY29udGVudC9ibG9ncy5kaXIvMS9maWxlcy8yMDE2LzA3L1Jvc2XMgXNvcmJldF9mb3RvZ3JhZi1MaW51cy1Nb3JhbGVzLmpwZWciO3M6NToibWF4X3ciO2k6OTgwO3M6NToibWF4X2giO2k6MDtzOjQ6ImNyb3AiO2I6MDtzOjk6ImNyb3BfYXJncyI7YTowOnt9czo3OiJxdWFsaXR5IjtpOjg1O3M6Nzoic2hhcnBlbiI7YjowO30%3D

Fräsch rosésorbet med citrus

Ingredienser:

100g Blodapelsinpuré
100g Hallonpuré
130g Smultronpuré
1.1 dl Perfect Day Rosé
1 st pressad citron

65g sockerlag 1g gelatinblad

Gör så här:
Mixa bären så att det blir en puré. Smält gelatinet och koka upp sockerlaget. Tillsätt lite av puréblandningen i det smälta gelatinet. Blanda sockerlaget, purén och rosévinet och rör sedan ner gelatinet och citronsaften. Låt svalna i kylen. Kör sedan till fast konsistens i glassmaskinen, har du ingen glassmaskin bör det stå i frysen minst ett dygn. Servera i ett vinglas och spetsa gärna till det med lite bär och en skvätt rosé.

Om du inte vill göra den själv kan du beställa in drinken på Wiener Caféet eller Trattorian i Stockholm.

Foto: Linus Morales

https://metromode.se/wp-content/blogs.dir/1/files/resized/f1/f19cccdc846140a0bc0c5f470933e47f_980x0_85_ns_v4.jpg?src=YTo4OntzOjE6InQiO3M6NjoicmVzaXplIjtzOjM6InNyYyI7czo5NDoiaHR0cHM6Ly9tZXRyb21vZGUuc2Uvd3AtY29udGVudC9ibG9ncy5kaXIvMS9maWxlcy8yMDE2LzA3L3Jvc2Utc29yYmV0LUktaG93c3dlZXRlYXRzLmNvbS0yLmpwZyI7czo1OiJtYXhfdyI7aTo5ODA7czo1OiJtYXhfaCI7aTowO3M6NDoiY3JvcCI7YjowO3M6OToiY3JvcF9hcmdzIjthOjA6e31zOjc6InF1YWxpdHkiO2k6ODU7czo3OiJzaGFycGVuIjtiOjA7fQ%3D%3D

Rosésorbet med touch av mynta

Ingredienser :
En flaska torrt Rosévin
2,5 dl vatten
1 dl socker
1 knippe färsk mynta

Gör så här:
Blanda alla ingredienser i en kastrull på medelvärme.

Rör hela tiden tills sockret löser sig ta då bort den från värmen.

Låt vätskan svalna helt och placera den sedan i kylskåpet för att kyla i minst 30 minuter.

Efter 30 minuter, häll blandningen i en glassmaskin eller i en bunke som du ställer i frysen som du sedan rör om i med jämna mellanrum.

Servera sedan som den är eller i ett glas och toppa med kall champagne och lite extra mynta.

Foto: www.howsweeteats.com

I sommar svalkar vi oss allra helst med iskall Frosé – trendiga drinken som ligger i gränslandet mellan fruktig rosédrink och sorbet!

Sommaren är väl ändå då vi allra helst njuter av isiga, fräscha och fruktiga drinkar! Metro Mode listar de tre godaste frusna drinkarna med en bas av rosé som du helt enkelt måste prova och bjuda dina vänner på i sommar! Dessa är helt oemotståndliga, vi lovar!

Följ MetroMode.se på Facebook – där kan du diskutera och kommentera våra artiklar.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
34 kvadrat
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Andrea Brodin
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Man
Niklas Berglind