Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Bjud dina gäster på frusen rosé! 3 recept på frosé du måste prova

I sommar svalkar vi oss allra helst med iskall Frosé – den trendiga drinken som ligger i gränslandet mellan fruktig rosédrink och sorbet! Varför inte testa det redan i helgen?

Sommaren är väl ändå då vi allra helst njuter av isiga, fräscha och fruktiga drinkar! Metro Mode listar de tre godaste frusna drinkarna med en bas av rosé som du helt enkelt måste prova och bjuda dina vänner på i sommar! Dessa är helt oemotståndliga, vi lovar!

Rosésorbet med touch av mynta

Rosésorbet med touch av mynta

Ingredienser :
En flaska torrt rosévin
2,5 dl vatten
1 dl socker
1 knippe färsk mynta

Gör så här:
Blanda alla ingredienser i en kastrull på medelvärme.

Rör hela tiden tills sockret löser sig ta då bort den från värmen.

Låt vätskan svalna helt och placera den sedan i kylskåpet för att kyla i minst 30 minuter.

Efter 30 minuter, häll blandningen i en glassmaskin eller i en bunke som du ställer i frysen som du sedan rör om i med jämna mellanrum.

Servera sedan som den är eller i ett glas och toppa med kall champagne och lite extra mynta.

Foto: www.howsweeteats.com

Nästa bild
Fräsch rosésorbet med citrus

Fräsch rosésorbet med citrus

Ingredienser:

100g blodapelsinpuré
100g hallonpuré
130g smultronpuré
1,1 dl Perfect Day Rosé
Saften från 1 pressad citron
65 g sockerlag
1 g gelatinblad

Gör så här:
Mixa bären så att det blir en puré. Smält gelatinet och koka upp sockerlaget. Tillsätt lite av puréblandningen i det smälta gelatinet. Blanda sockerlaget, purén och rosévinet och rör sedan ner gelatinet och citronsaften. Låt svalna i kylen. Kör sedan till fast konsistens i glassmaskinen, har du ingen glassmaskin bör det stå i frysen minst ett dygn. Servera i ett vinglas och spetsa gärna till det med lite bär och en skvätt rosé.

Foto: Linus Morales

Nästa bild
Rosa Champagnegranité med granatäpple

Rosa Champagnegranité med granatäpple

Ingredienser: 
750 ml torr rosé-champagne eller mousserande vin
3 dl strösocker
3 dl vatten
2 dl kallt vatten
1 granatäpple

Blanda socker och vatten till sockerlagen. Dela granatäpplet och lossa granatäppelkärnorna och rör ner i sockerlagen. Koka upp på medelhög värme och låt koka i 3 minuter.

Sila sockerlagen genom en finmaskig sil, pressa granatäppelkärnorna mot silens botten så att så mycket saft som möjligt pressas ur dem. Låt sockerlagen svalna helt.

Blanda sockerlagen med champagnen och ytterligare 1 dl kallt vatten noga. Häll upp i en frystålig form, och låt frysa i minst 8 timmar (gärna över natten)

Vid servering:

Ta fram en gaffel och rispa fram kristaller genom att dra/rispa med gaffeln i den frysta granitén. Skopa upp iskristallerna med en sked och fördela i glasen. Servera genast!

Foto: Made by Mary (allthingsgreen.nu). Text: Erika Kvarnlöf (hemmahoskikkan.se)

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!