Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

3 saker som visar att Peder Fredricson förtjänade Jerringpriset (mer än någon annan)

3 saker som visar att Peder Fredricson förtjänade Jerringpriset (mer än någon annan)
3 Se Bildspelet
https://metromode.se/files/2017/01/31.jpg

1. Prestationerna under 2016

Under 2016 gick hoppryttaren Peder Fredricson från plats 124 på världsrankingen till att avsluta året på listans topp 20 efter att ha kammat hem OS-silvret den 19 augusti i Rio de Janeiro.

Under sommaren var han och hästen All In dessutom det enda ekipage i världen att rida felfritt i alla nationshoppningar de ställde upp i.

Foto: Christine Olsson/TT

https://metromode.se/files/2017/01/23.jpg

2. Samspelet mellan ryttare och häst

En del av kritikerna till Peder Fredricsons vinst menar att det är hans häst All In som borde vunnit i stället –  “eftersom det är den som gör allt jobb”.

I sitt tacktal beskriver Peder hur det är i samspelet mellan ryttare och häst som det skapas magi. Ryttaren behöver självklart en duktig häst men det krävs även en riktigt grym och skicklig idrottsman för att klara av en prestation på den nivån!

Foto: Pontus Lundahl/TT

https://metromode.se/files/2017/01/15.jpg

3. Intresset för ridsport

Och med tanke på att över 500 000 personer utövar ridsport i Sverige och att ridsport är Sveriges näst största ungdomsidrott så känns det på tiden att en ryttare tilldelas folkets pris – Jerringpriset. På frågan om varför Peder tror att han vann, säger han till Aftonbladet:

– Det visar hur stort intresset i Sverige är. Jag hoppas att det ger hästsporten en än större del i media och visar att det är en fantastisk idrott.

Foto: Maja Suslin/TT

Peder Fredricson kammar hem det storslagna Jerringpriset och ett helt land “hamnar i chock”. Duellen mellan Peder, Sarah Sjöström och Henrik Stenson var visserligen stenhård då de alla förtjänade priset efter det gångna årets fantastiska prestationer men folket sa sitt, Peder förtjänade det mest!

Och folket, närmare bestämt 790 263 personer, tyckte alltså till och röstade fram Peder (som fick över 273 000 av rösterna) som vinnare efter hans OS-silver i Rio de Janeiro tillsammans med hästen All In.

 

Efter vinsten haglade det in kommentarer på sociala medier och krönikor i våra kvällstidningar om att priset till hästvärldens hjälte känns som “ett dåligt skämt” och att hästmänniskor är en sekt och att priset är en skandal. I bildspelet listar vi tre starka anledningar till att Peder Fredricson (och de över 500 000 personerna som utövar ridsport i Sverige) förtjänade årets Jerringpris mer än någon annan.

 

Foto: Jonas Ekströmer/TT

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!