Nöje

4 anledningar till att vi inspireras av fantastiska Danielle Brooks

Skådespelerskan Danielle Brooks, mest känd för sin roll som Taystee i Orange Is the New Black, för en öppen kamp för alla plus-size-kvinnor. I sina tonår köpte hon kläder från Walmarts herravdelning, men väljer idag att sätta ned foten och till och med konfrontera de stora modeskaparna. 

Foto: Universal Standards

Danielle Brooks är förutom att vara en fantastisk skådespelerska, ett riktigt föredöme när det kommer till att kämpa för att förändra de kroppsideal vi har i samhället idag. Här listar vi fyra anledningar till att Danielle inspirerar oss.

1. Hennes självförtroende

I en intervju med Garden&Gunn berättar Danielle om hur vill spela rollen som actionhjälten, skurken eller den förföriska kvinnan. Hon gör det tydligt att det är folks människosyn som måste ändras, inte hon.

— Jag vet att jag är kapabel att spela alla de rollerna. Det handlar bara om att människor ska vara öppna för att se på saker annorlunda, förklarar hon.

2. Hennes fantastiska plus-size-kollektion

Hon har tillsammans med Universal Standards skapat en helt fantastiskt kapsel-kollektion för plus-size-kvinnor, något hon inte trodde var möjligt som tonåring. Hon förklarar att företaget har rätt sätt att se på kvinnor.

— Vi är först och främst kvinnor, innan vi är en storlek. Jag kände att ‘Ja’, detta varumärke vill jag vara en del av. Nu känns det helt galet att äntligen ha lanserat kläder som jag själv har designat. Den tanken slog mig aldrig när jag var en tonåring som shoppade på Walmart och letade kläder på herravdelningen, berättar Danielle.

3. Hennes sätt att ta sig an problem

Det har de senaste åren varit viktigt för Danielle att utmana de designers som hon känner, för att få dem att skapa kläder i plus-size till butikerna. Själv bryr hon sig inte om designers som inte har plagg i hennes storlek.

— Jag har börjat komma in djupare i modevärlden och jag börjar inse att ‘vem bryr sig om dem?’. De har aldrig brytt sig om mig. Varför inte fokusera på märken som verkligen, redan från början, brytt sig om att jag ska må bra i mina kläder? Jag har varit på fina tillställningar och konfronterat stora designers och sagt ‘Hallå, varför har du inte designat för plus-size?’. Och de vet inte vad de ska svara. De vet inte ens om de har en plus-size kollektion eller inte! Och direkt säger det mig att de inte bryr sig, säger hon.

4. Hennes inställning till att bidra

På sin Instagram har Danielle lagt upp en bild som ett fan målat av henne i klänningen hon bar på SAG Awards, med ett tillhörande citat från henne själv.

“Jag vill ha alla skönheter, alla former, alla storlekar och alla hudfärger representerade i min bransch. Nu när jag är välsignad nog att vara en reflektion av det jag en gång letade efter, lovar jag att tala för den lilla flickan jag brukade vara. Jag kanske inte har makten att ändra det som publiceras i media eller på egen hand övertala unga tjejer som jag att de borde älska sig själva. Men vad jag kan göra är att börja med mig själv.”, lyder det starka citatet.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!