Nöje

4 grymma gratisaktiviteter du inte får missa i Stockholm i sommar

Det behöver inte (alltid) kosta för att smaka och det finns mängder av härliga gratisaktiviteter att se fram emot i Stockholm i sommar. Här listar vi fyra aktiviteter du inte får missa!

1. Mys på idyllisk utomhusbio i Rålambshovsparken

Missa inte sommarbion som blivit en tradition i Rålambshovsparken under fem kvällar den 16-20 augusti. Det är Stockholms filmfestival som bjuder på gratis film under bar himmel och det blir inte mysigare än så här. Filmerna som visas i år är: Do the right thing (1989), Min granne Totoro (1988), Dirty Dancing (1987) och Det stora blå (1988). Från 18:00 kan du köpa popcorn och annat gott på plats och 21:00 börjar filmvisningen. Mer info hittar du här.

2. Strosa runt på Drottningholms slott

Upplev det magnifika slottet (som sedan 1981 är Kungaparets permanenta bostad). Sup in den vackra omgivningen vid Mälarens kant och ta en promenad i Drottningholms historiska slottspark. På plats kan du äta lättare mat, köpa glass eller luta dig tillbaka med en kaffe och kaka. Mer info hittar du här. 

3. Njut av livemusik på Musikfestivalen ”Putte i Parken”

Upplev stämningen i Kungsträdgården under Putte i Parken den 28-29 juli. Luta dig tillbaka med något gott i glaset, tillsammans med vänner eller dansa loss framme vid scenen till artister som The Sounds, Maia Hirasawa, Good Harvest med flera. Mer info hittar du här. 

4. Fira kärleken på Prideparaden

Upplev den magiska stämningen på plats under Nordens största Pridefestival, Stockholm Pride. Mellan den 31 juli och 6 augusti pågår kärleksfesten som jobbar för att synliggöra hbtq-frågor. Lördagen den 5 augusti går Pridetåget av stapeln och hela Stockholm förvandlas till en gigantisk regnbåge. Paradvägen är 4,3 km lång (tar ca två timmar att promenera) och är helt klart en upplevelse utöver det vanliga. Mer info hittar du här. 

Foto: Unsplash 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!