Nöje

4 saker du ALDRIG ska säga när du bråkar med din partner

Alla par bråkar, men det finns flera olika sätt att bråka på. Det finns särskilt fyra saker du aldrig ska säga om ni har bråkat, om ni vill bli sams på riktigt igen.

Foto: Unsplash

Alla bråkar olika, vissa har lätt för att skrika och ställa till med en scen, för att i nästa sekund gå vidare och inte tycka att det var en big deal. Andra är mer konflikträdda och väntar med att säga ifrån tills det rinner över. Oavsett hur ni bråkar så finns det alltid mycket att lära av varandra.

Det viktigaste är att ni kommunicerar för att förstå varandra och bråka ”rätt”. Det finns särskilt fyra saker som ni aldrig ska säga, som kan leda till att ni aldrig kommer bli sams eller förlåta varandra igen.

1. ”DU gör alltid si eller så”

Under bråk gäller det att försöka behålla sitt lugn och inte använda ord som ”alltid” eller ”aldrig”. Med sådana ord kan det tolkas som att du aldrig tycker att din partner duger, även om du egentligen inte menar det.

Om du använder de orden kan din partner troligtvis känna sig orättvist behandlad och beteendet kallas kognitiv filtrering, där du bortser från alla bra sidor hos din partner.

2. ”Det finns så många anledningar till att jag är arg”

Oavsett om du bär på flera saker du vill ta upp, så se till att bråka om en sak åt gången. Annars riskerar ni att göra bråket mycket större än vad det behöver bli, och mer allvarligt.

Kom ihåg att det inte handlar om att ha sista ordet eller att ”vinna”, det handlar om att ni ska förstå varandra för att inte behöva bråka om samma saker om och om igen.

3. ”Du är en sån €&%##@”

Att kalla sin partner för elaka saker eller svordomar är aldrig ett bra och konstruktivt sätt för att lösa ett problem. Har du en gång sagt något sådant kan du aldrig ta tillbaka det, och din partner kommer också minnas vad du sagt.

Den respekt ni har för varandra lägger grunden för hela ert förhållande, så ta noga hand om den.

4. ”Det är slut”

Det här är det absolut värsta du kan göra i ett bråk, om det inte är så att du verkligen menar det. Om du hotar med att göra slut eller att skiljas kommer det att skapa sprickor mellan er. Oavsett om du har menat det eller inte. Meningen är för många det värsta som kan hända i en relation och börjar du använda den i bråk, kan det leda till att det faktiskt blir så.

Kanske leder det till att din partner sedan inte vågar vara ärlig med saker som skaver, för att de är rädda för att det ska ta slut. Vilket absolut inte bygger ett starkt och ärligt förhållande.

Så i bråk – fokusera på just den saken du är upprörd över, och försök att hålla samtalet i en lugn ton. Börjar röster höjas är det lätt att det spårar iväg utan att leda till något. Skulle du känna att det har gått för långt, glöm inte bort vikten av att säga förlåt!

Källa: Health

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!