Nöje

5 anledningar till varför bilden på Donald Trump och hans rådgivare är så fel

Omgiven av vita män skrev president Donald Trump under regeln som leder till en begränsning av aborter. Bilder från Ovala rummet sprider sig nu som en löpeld över internet. Här är 5 anledningar till varför vi tycker att beslutet – och bilden här nedanför – är så fel!

donaldtrumpabort

Två dagar efter att människor världen över marscherade för kvinnors rättigheter skrev Trump på en order som leder till en begränsning av aborter utanför USA:s gränser. Regeln som kallas Mexico City-policyn innebär att ekonomiskt stöd stoppas för utländska organisationer som har abortrådgivning, utför lagliga aborter eller deltar i debatten om aborter. Det finns många anledningar till varför beslutet och bilderna på när Trump signerar ordern känns helt skev. Här listar vi fem av dem!

1. Organisationer som arbetar med abortvård och preventivmedelsrådgivning kommer behöva stänga. Det innebär att kvinnor kommer dö som följd av osäkra aborter, otillräckliga resurser och bristande hygien vid förlossningar, meddelar Maria Andersson, generalsekreterare RFSU, i ett pressmeddelande.

2. Den mest privilegierade gruppen människor, vita medelålders män, tar beslut som straffar kvinnor i behov av hjälp.

3. Trump är “pro-life”, men vilka liv är det han är för egentligen? I och med regeln visar han att ofödda foster är mer värdefulla än kvinnors hälsa och liv.

4. Som en av världens numera främsta ledare har Trump ett gigantiskt inflytande. I och med regeln bestämmer han vilka som får hjälp och för vad.

5. Ingen av männen i rummet kommer aldrig någonsin kunna sätta sig in i hur det är att vara ofrivilligt gravid.

Foto: /TT/AP/Evan Vucci

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!