Nöje

5 dåliga vanor som kan få ert förhållande att ta slut

Vi har alla mer eller mindre dåliga vanor men vissa av dem kan vara riktigt dåliga för ert förhållande. Här en en lista på beteenden och vanor som kan få er att göra slut.

Foto: Jonas Weckschmied /Unsplash

1. Vara konstant kritiserande
Ibland kan det bli att man kritiserar sin partner, för ett förhållande är faktiskt inte alltid en dans på rosor. Men det är viktigt att det inte blir till en vana. Då kan din partner antingen stanna och ert förhållande blir energikrävande och dåligt, eller så kommer din partner att lämna. Ingen av dessa alternativ är ett bra alternativ. Känner du att du ofta hackar på din partner kan du fundera över varför du gör det. Innan du ska kritisera din partner kan du även fundera över om det är värt det och om det hen gör verkligen är så dåligt?

2. Undviker obekväma situationer
Det finns nog inget par som vill bråka men ibland måste man faktiskt ta de där jobbiga samtalen. Om ni aldrig ventilerar era känslor eller vädrar era åsikter kommer ni förmodligen gå och bära på dem tills bägaren rinner över. När ni börjar diskutera kan ni istället för att skrika på varandra säga ”när du sa/gjorde det här så mådde jag så här”.

3. Dålig självkänsla
Det är som en säger, för att kunna älska någon annan så måste du först älska dig själv. Om du är osäker på dig själv finns en stor risk att den föder andra dåliga känslor som till exempel svartsjuka.

4. Du respekterar inte din partner
Det är viktigt att ni båda respekterar varandra och varandras behov. Om din partner har ett behov av att bara vara hemma och ta det lugnt ska du respektera det och inte planera upp varenda helg framöver. Ta hänsyn till varandras åsikter och respektera dem. Det betyder också att du inte ska prata illa om din partner så fort du kan med dina vänner.

5. Du beter dig som att du är singel
Om du fortfarande ser dig själv som ett “jag” när du fattar beslut och inte ett “vi”, då kan det bli problem. Du utgår från dina egna känslor och tankar när du agerar eller bestämmer vad du ska göra. Är du i ett förhållande och speciellt om ni bor ihop är det viktigt att ni ser er som ett team och bestämmer saker tillsammans.

Källa: The everygirl

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!