Nöje

5 dejtingtyper du garanterat kommer stöta på online

Dejtingappar och andra tjänster online har gjort det lättare för oss att få kontakt med nya människor, något som också kan medföra att du stöter på flera olika typer av personligheter än du annars hade gjort. Nedan reder dejtingcoachen ut vilka typerna är, samt hur du hanterar dem på bästa sätt.

Foto: Unsplash

Det är dejtingappen Happn som har tagit hjälp av dejtingmentorn och matchmakern Ane Hagen för att kartlägga de olika typerna av personer. Men vad är det ens för mening att kategorisera personer på det här sättet? Marine Ravinet, Head of trends på Happn, förklarar:

– Det är viktigt att känna till de olika dejtingtyperna för att veta vem du bör undvika och på så sätt kunna fokusera på alla de människor som har samma mål med dejting som du. På så sätt blir det enklare att hitta rätt och utveckla den relationen som just du är ute efter, säger hon i ett pressmeddelande.

Dating Mentorn Ane Hagen är inne på samma spår, och menar även hon att personers beteenden bland annat kan ge en fingervisning om vad personens syfte med att vara aktiv på dejtingtjänsten är:

– När man letar efter en partner online är det viktigt att vara medveten om de underliggande anledningarna till att människor är aktiva på dejtingappar. De finns de som är aktiva för att hitta en partner eller bredda sitt sociala nätverk. Och sedan finns det de som är ute efter bekräftelse, förklarar hon.

Här nedanför hittar du de olika dejtingtyperna – stämmer någon in på din dejt?

1. Den uttråkade

Känner du igen situationen när du och din crush chattar med varandra, det är roligt, lite flirtigt och intensivt men det blir inte mer? Ni chattar kanske till och med dagligen och lär känna varandra mer och mer men ni talar aldrig om att ses i verkligheten. Om du föreslår att ni ska träffas får du med största sannolikhet ett luddigt svar.

– De finns de som leker runt, den här typen är ofta uttråkad och hoppas på några flirtar utan att göra något mer med det. Personen kan plötsligt försvinna eller sluta svara för att sedan komma tillbaka igen nästa gång hen är uttråkad, säger Ane Hagen.

2. Den överseriösa

Kanske har du stött på typen som ställer många och personliga frågor och som verkligen vill lära känna dig innan ni träffas på riktigt? Ni chattar om era familjer, jobb, favoriträtter och drömresor. Förmodligen chattar ni ganska länge och kanske pratar ni i telefon innan ni ses. Det dröjer nog innan ni träffas men när ni väl går på en första dejt har ni redan ganska bra koll på varandra.

– Jag kallar detta för den överseriösa typen, ofta är personen rädd för att göra misstag och vill veta så mycket som möjligt innan de bestämmer träff med någon. De testar och ställer många frågor för att se till att de passar bra ihop med sin crush, säger Ane Hagen.

3. Den otåliga

Du har en ny crush och ni börjar chatta med varandra men det dröjer inte länge, kanske bara efter ett hej, som din crush frågar om ni ska ses. Den här typen är inget fan av att chatta utan vill hellre träffas på en gång för att se om det klickar i verkligheten.

– Den otåliga typen är den som vill träffas direkt, nästan utan att säga hej. Ofta tycker personen att det är bättre att lära känna varandra i verkligheten men ibland kan det också bero på att de har svårt och tycker att det är jobbigt att kommunicera skriftligt via en chatt, säger Ane Hagen.

4. Den som bara är ute efter en kväll

Det är fredagskväll och det plingar till i din telefon, en ny crush. Det plingar till igen och crushen har skrivit till dig, ni börjar chatta och det är kul och flirtigt. Kanske bestämmer ni er för att mötas upp eller så skriver du dagen efter igen men då är din crush inte lika engagerad. Känner du igen detta? I så fall har du troligtvis stött på typen som vill få crushes bara för en kväll.

– En del som använder dejtingappar letar efter någon att ha sex med, de kan dock samtidigt leta efter en seriös partner. Det är därför viktigt att du som letar efter ett långvarigt förhållande är medveten om vad du söker. Det är också bra att tänka på att även om personen du träffar har sagt att hen letar efter ett seriöst förhållande behöver det inte betyda att det är med dig, säger Ane Hagen.

5. Den som söker bekräftelse

En ny crush – du skriver något men får inget svar. Då kanske du har stött på typen som bara vill crushes för uppmärksamheten men som inte är mer intresserad än så.

– Det är många som använder dejtingappar för att få uppmärksamhet och bekräftelse. Vissa kanske till och med har ett förhållande men vill kolla hur de står sig på singelmarknaden. Det kan också handla om att personen använder bekräftelsen för att komma över ett ex eller en crush som inte slutade så bra, säger Ane Hagen.

Källa: Happn.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!