Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

5 fantastiska saker som händer i din kropp när du kysser någon för första gången

 Anledningen till att det känns sådär fantastiskt att kyssa någon för första gången är att det händer vissa vetenskapliga saker i din kropp. Här listar vi fem stycken fantastiska saker. Kyss varandra mera!

kyssa-nagonFoto: Unsplash

Det finns få saker som slår den där första kyssen med någon en varit sådär galet förälskad i. Spänningen som uppstår precis innan och när en förstår att snart smäller det. Det är riktigt härligt. Här är några saker som pågår i din kropp när era läppar möts för första gången.

1. Du får en adrenalinkick
När du kysser någon skjuter kroppen ut adrenalin och din hjärtfrekvens ökar. Förutom det får du massor av energi av att kyssas.

2. Dina stressnivåer sjunker
En studie gjord på collegestudenter visade att de hade lägre kortisolnivåer efter att de kysst varandra i 15 minuter. Känner du dig stressad en dag? Då är det bara att kyssas loss!

3. Du blir lycklig
När dina läppar möter någon annans läppar blir din hjärna hög på lyckohormonet dopamin. Andra tillfällen som dopaminet kickar in är när du till exempel har sex eller lyssnar på din favoritmusik. Bara det att bli lycklig när du kysser någon är ju anledning nog till att kyssas mer.

4. Kolesterolet förbättras
Forskare har kommit fram till att en romantisk kyss kan minska kolesterolvärdena. Att kyssas är alltså bra för din hälsa.

5. Din hjärna letar efter en partner med ditt saliv
Det låter sjukt obehagligt men det är faktiskt sant. Forskare har kommit fram till att vi kysser varandra för att känna om personen ifråga är en lämplig partner. Så kysser du någon som dränker dig med saliv så kan du tänka att personen bara kollar om du är en bra partner att skaffa barn med.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!