Nöje

5 hemsökta hus du kan hyra via Airbnb

Ett sovrum där en spökflicka bor, ett gammalt sjukhus eller en 600 år gammal lägenhet. Det är några av de hemsökta husen som finns att välja på Airbnb. Vi får kalla kårar bara vi pratar om dem…

Blir du inte rädd av att titta på skräckisar längre och vet du inte vart nästa resa ska gå? Då är det här någonting för dig. För vad sägs som att bo i ett hemsökt hus? Vi listar fem riktiga spökhus som du kan boka via Airbnb.

The haunted chamber

The haunted chamber

Lägenheten i York är över 600 år gammal och sägs vara hemsökt. Här kan du bo i en historisk miljö och uppleva  fina York om du tycker det blir för obehagligt i lägenheten. Den kostar 1 449 kronor att hyra per natt, läs mer om lägenheten här.

 

Nästa bild
The Haunted Bedroom at Talliston

The Haunted Bedroom at Talliston

Vad sägs om att övernatta i en sängkammare som en gång tillhört ett sjuårigt barn i början av 1900-talet? The haunted bedroom ligger i Great Dunmow i Storbritannien och är komplett med sjuåringens leksaker och böcker. Vill du höra hela den obehagliga historien om rummet, kan du alltid fråga värden, som mer än gärna berättar den för dig. Låter det lockande? Rummet kostar 1 213 kronor att hyra för en natt (mer vågar en nog inte). Läs mer om rummet här.

Nästa bild
Laura's cottage 

Laura's cottage 

Denna stuga är från 1799 och är uppkallad efter Laura som bodde i stugan för 50 år sedan. Det är också hon som sägs hemsöka sitt gamla hem. Gäster har berättat att ljuset blinkar ibland och att fönstren öppnas och stängs. Stugan ligger i Savannah Georgia och 2 051 kronor och att hyra per natt. Läs mer om stugan här.

Nästa bild
Hemsökta sovrummet i New Orleans 

Hemsökta sovrummet i New Orleans 

I New Orleans ligger Parks-Bowman Mansion ett hus där du kan hyra ett rum som inte är som ett vanligt hotellrum. Det går nämligen under namnet “det hemsökta sovrummet”. I sovrummet bor du inte ensam, flera gäster har sett en flicka i gul klänning 1890. Ägarna berättar att hon är väldigt blyg och kommer inte alltid fram. Bara tanken på att det finns ett flickspöke i rummet ger en kalla kårar. Rummet kostar 1 048 kronor att hyra per natt, läs mer om rummet här.

Nästa bild
The Manor- Master Chamber

The Manor- Master Chamber

I Saint Paul, Minnesota ligger detta spöklika hus. Det har blivit utsett till det mest mystiska huset i Saint Paul och garanterat en hel del att erbjuda. Ett rum kostar 520 kronor att hyra per natt, läs mer om huset här.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!