Nöje

5 kompistyper du måste göra slut med direkt – här är varningstecknen!

Det är nystart och det är dags att rensa bort (och då snackar vi inte bara om gamla kläder i garderoben…) Till vänner som tar mer energi än de ger säger vi HEJ DÅ! Här listar vi fem kompistyper och varningstecken på att det är dags att göra slut med din vän!

Foto: Pexels

Att göra slut med en vän är inte alltid så enkelt. Kanske har ni varit bästa vänner sedan ni var små eller tänker att det bara blir problem om ni faktiskt bryter vänskapsbandet helt. Har ni kul tillsammans, uppskattar varandra och får extra energi? Om inte, kan det vara dags att kika på hur er relation faktiskt ser ut. Nedan listar vi fem tecken på att det kan vara dags att göra slut!

Översittarvännen

Du nedvärderas och känner dig underlägsen. Det är lätt att tänka att personen inte menar något illa och bara skämtar med dig, men till slut kan du börja tro att kommentarerna är sanna.

Översittaren mår bra av att andra mår dåligt. Ja, du hör ju, dumpa nu!

Energislukaren

Energislukaren är vännen som tar mer än energi än den ger och efter ni har umgåtts känner du dig totalt slut och orkar inte göra så mycket mer än att ta det lugnt. Funderar din kompis på något får du höra ALLT om hens problem och klagomål, men det finns inte det minsta utrymme för dig.

Egoisten

Allt handlar om din vän och ni ses och hörs bara på hens villkor. Om du frågar något får du inte alltid frågan tillbaka och du känner dig aldrig särskilt uppskattad. Egoisten stannar kvar så länge det finns något att vinna på i vänskapen, men är det värt det? Prata med personen om du hur känner och bättrar hen sig inte kan det vara dags att säga hej då.

Den opålitliga

Den opålitliga snackar alltid skit om andra och så fort någon har lämnat rummet börjas det igen. Du vet aldrig riktigt var du har hen (och du skulle inte bli förvånad om hen till och med snackar skit om dig…) När ni umgås har vännen alltid något att kommentera på och försöker alltid dra med dig och få dig att hålla med.

Den manipulativa vännen

Den manipulativa får alltid sin vilja fram och du används ofta till hjälp för att det ska bli som hen vill, kanske utan att ens bli tillfrågad. Det är svårt att säga nej och försöker du lyckas din vän övertala dig. Du låtsas ha kul när ni umgås men du får alltid dåligt samvete och har en klump i magen.

Källa: Medium, Buddingoptimism

Foto: Pexels

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!