Nöje

5 kroppsspråk – Så läser du av din Tinder-dejt

Kroppsspråk avslöjar mycket om en person och har stor betydelse när vi dejtar. Om man inte vet hur man ska tolka sin dejt kan det leda till missförstånd och påverka upplevelsen negativt. Nedan avslöjar vi hur du bäst läser av din dejt och några klassiska tecken som tyder på attraktion!

Foto: Unsplash

Den som känner till hur man läser av sin dejt kan snabbt avslöja vad hen egentligen vill och om det finns ett intresse eller inte. Nu har dejtingappen Tinder, tillsammans med psykologen Adrianne Carter, tagit fram några tips för hur du bäst läser av din dejts kroppsspråk.

Fem olika kroppsspråk och personlighetstyper

1. Charmören

”Charmören” är någon som gillar att hålla dörrarna öppna. De vill mer än gärna träffas, fixar gärna till frisyren under dejten och har alltid ett leende på läpparna. Du kan enkelt identifiera den här dejtingpersonligheten genom att titta på hur hen går och står. Oftast har den här typen en avslappnad gångstil och deras fötter riktade mot andra (eller mot dörren). 

Allt sker på deras villkor – de är ofta metodiska i sitt tillvägagångssätt när det gäller dejting och är riktigt duktiga på att hålla i gång en konversation.

2. Den äkta varan

För den här typen går ord och handling alltid i linje med varandra. På en dejt har hen ett genuint leende och en öppen och avslappnad hållning, med exempelvis öppna armar och avslappnade axlar.

”Den äkta varan” håller lagom mycket ögonkontakt för att visa att de verkligen är intresserade, ställer rätt frågor, lyssnar på dina svar och svarar på dina frågor. Under en dejt lutar de sig gärna mot personen och kan till och med söka fysisk kontakt genom att beröra sin dejts överarm eller lägga en arm om.

Genom sitt öppna kroppsspråk är de även benägna att ge en ögonblinkning till sin dejt för att visa sitt intresse för framtida dejter. De söker förmodligen en gemensam grund med sin match genom att vara öppen med vad de söker när de dejtar och är den mest äkta personlighetstypen.

3. Den kryptiska

”Den kryptiska” kan verka avvisande och distraherad på en dejt. Deras hållning är oftast stel, de håller gärna fysiskt avstånd och placerar en barriär mellan sig själva och sin dejt. Kanske genom att hålla hakan högt eller luta sig bort.

När de dejtar har den här personligheten en tendens att komma sent och använda sin telefon under dejten. De tar sällan initiativ vare sig när det gäller att planera inför dejten eller när det kommer till själva samtalet under dejten. De är närvarande rent fysiskt, men kan påvisa beteenden som ger en ointresserad eller otillgänglig känsla.

Vissa beter sig på det här viset eftersom de helt enkelt inte är intresserade av dig men det kan också vara deras sätt att försöka spela “cool” eller svårfångad.

4. Den flitige

”Den flitige” är tydlig med sina intentioner genom att visa fysisk kontakt, där hen sannolikt lutar sig fram och tittar intensivt på sin dejt. De visar entusiasm och engagemang under dejten och har en rak och upprätt hållning.

”Den flitige” lägger mycket energi på dejten och kan uppfattas som för ivrig eller exalterad när de försöker vinna över sin dejt.

Lyhördhet, som kan missuppfattas som alltför mycket iver, betraktas faktiskt som en av de mest attraktiva egenskaperna bland singlar. Den här typen har en tendens att uppmärksamma dejten genom att ställa många frågor och jobbar hårt för att göra sin dejt nöjd.

5. Överanalyseraren

”Överanalyseraren” är någon som är lite osäker på sig själv och är mer tveksam när det kommer till dejting. På en dejt tenderar de att pilla med saker, ha armarna i kors, skratta nervöst eller rodna. De undviker ofta ögonkontakt, är lite obekväma och kan bita på naglarna eller läpparna.

Den här typen kan uppfattas som självmedveten och frysa till om de inte kan svaret på en fråga eller så är de hyperaktiva och pratar oavbrutet.

Vissa kan anta att ”Överanalyseraren” inte är intresserad, men den här typen är faktiskt bara mer beroende av andra människors bekräftelse. En överraskande och effektiv strategi för att bekämpa nervositet är att dela med sig av hur man känner för sin match.

5 tecken på attraktion:

Ögonbrynsblinkning – När ögonbrynen lyfts visar de att det finns ett intresse

Spegling – När två personer är i synk kopierar de ofta varandras kroppsspråk

Dubbel ögonkontakt – Att fånga någons ögon, titta bort och sedan titta igen

Slicka läpparna (kvinnor) – Gör dem glansigare och ett bra tecken under en dejt

Visa underarmarna (män) –Detta kan tas som ett tecken på självförtroende och styrka

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!