Nöje

5 oväntade relationsfrågor många män tänker på – enligt terapeuten

Psykiatern Drew Ramsey är en återkommande skribent på Wellandgood. I en artikel har han delat med sig av några typiska ämnen som hans manliga klienter tar upp när det kommer till kärlek och relationer.

Foto: Unsplash

1. Hur man kommunicerar med sin partner på ett positivt sätt
Drew tippar att det här är det vanligaste problemet i hans terapirum. Att man har bra intentioner, men väljer fel ord.

2. Pressen de känner att alltid lösa problem
Drew berättar om ett råd han fick för många år sedan från en kvinna som han behandlade för depression. Han gjorde allt i sin makt för att försöka komma på ett sätt för henne att se lite ljus i den mörka situationen. “Då stoppade hon mig och sa ‘Sluta vara en sån man! Du försöker fixa saker alldeles för hårt.’ Det var ett bra råd. Män gillar inte olösta situationer i ett förhållande. Vi blir snabbt “fixaren” men det gör oss också till dåliga lyssnare. Din man kommer att lugna ner sig och bli mycket mer hjälpsam om du talar om för honom vad du verkligen behöver. Lös inte, lyssna”, säger Drew.

3. Sex
Många av männen Drew träffar är osäkra på hur de ska hantera sin sexdrift. De oroar sig över om “sex på Internet” är på riktigt. Mysterier kring vad kvinnor drömmer om i sängen är ett annat vanligt ämne. Drew råder sina klienter att ta det långsamt och att inte bland ihop “sex” med att älska, men han tror också att den som har bäst råd är partnern i fråga – det vill säga du! Berätta för honom hur du vill ha det.

4. Depression
Många män som lider av depression slår bort sina känslor, har kort stubin och blir irriterade – snarare än att de blir öppet ledsna och gråter. De tappar intresset för att umgås med andra och tidigare ambitioner blir istället irritationer. “Varför skulle jag låta någon se den här delen av mig?” är en fråga som ofta dyker upp när Drew träffar deprimerade män.

5. Deras rädsla kring dejtande
“Nu kanske jag kommer att bli utslängd ur mina mansklubbar och hemliga terapisällskap, men det här är sant. Att ‘dejta runt’ och att ‘inte vara ute efter något seriöst’ – det är skitsnack”, säger Drew. Han menar att alla män vill ha något seriöst. En partner som älskar dem, guidar dem, tolererar dem och gör dem bättre. De flesta män som “dejtar runt” brukar kolla skamset på Drew när de erkänner att de träffar flera kvinnor samtidigt. “De trodde att de levde drömmen, men mellan rädslan av att blanda ihop namn och oron kring att någon ska fästa sig för mycket, så är det inte så roligt som de trodde att det skulle vara”.

Källa: Wellandgood.com

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!