Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

5 recept på varma och kalla glöggdrinkar till julens fester

Så här års kan vi inte få nog av glögg – och just nu är vi extra sugna på att uppdatera den klassiska drycken till en riktigt god glöggdrink.

Foto:  All over press & Perfect Day 

Är det jul så vill vi gärna att även drinkarna ska smaka och dofta jul. Därför gör vi årets godaste drinkar på rödvins-, vitvins- och till och med rosévinsglögg. I bildspelet hittar du fem recept som kommer imponera stort på dina gäster.

Glögg med flädersmak

Glögg med flädersmak

Ingredienser

0,75 dl vitvinsglögg

0,75 dl utspädd fläderblomssaft

1 limeklyfta eller apelsinzest

Isbitar

 

Gör så här

1. Blanda ihop alla ingredienser. Garnera med en limeklyfta eller apelsinzest.

Foto: REX

Nästa bild
Roséglögg

Roséglögg

Ingredienser

75 cl Perfect Day rosé (eller annat rosévin)

8 lagerblad

5-6 stjärnanis

2 kanelstänger

5 msk råsocker

 

Gör så här

1. Häll rosévinet i en kastrull.

2. Värm sakta upp rosévinet tillsammans med lagerblad, stjärnanis, kanelstänger och råsocker tills sockret har smält. Alkoholen börjar dunsta vid 78 grader så var noga med att inte värma den för länge.

3. Låt glöggen stå och dra i cirka 2,5-4 timmar beroende på hur kryddig du vill ha den.

Servera gärna glöggen med torrstekta osaltade cashewnötter och sultanrussin.

Glöggen håller sig i ungefär tio dagar om den står försluten i kylen.

Receptet på roséglögg är framtaget av sommelieren Björn Börsum och Perfect Day. Glöggen serveras på Orangeriet vid Norr Mälarstrand och Zink Grill på Biblioteksgatan i Stockholm från och med 26 november.

 

Foto: Perfect Day

Nästa bild
Blåbärsglögg

Blåbärsglögg

Indigo

Ingredienser

5 cl Blossa Blåbär Ingefära

3 cl gin (välj bort om du vill ha en supergod alkoholfri variant)

3 cl limejuice

2 cl sockerlag

1 timjankvist

4 blåbär

Krossad is

 

Gör så här

1. Börja med att muddla timjan och blåbär i glaset.

2. Fyll på med alla flytande ingredienser. Rör om och fyll upp glaset med krossad is.

3. Garnera med en liten timjankvist och några blåbär på toppen.

 

Foto: Blossa

Nästa bild
Glöggmartini

Glöggmartini

Ingredienser
2 glas

20 cl vitvinsglögg

6 cl Gin

1 st citron, lite av saften

1 näve krossad is

 

Sockerlag

2 cl vatten

3 cl strösocker

 

Till glasen

1 tsk strösocker

0,5 tsk kanel

 

Gör så här

1. Sockerlag: Koka upp vatten och strösocker till en lag. Låt svalna.

2. Till glasen: Blanda strösocker och kanel på ett fat. Fukta kanten på glasen med en citronklyfta och doppa den i kanelsockret.

3. Vid servering: Skaka alla ingredienser i en drinkshaker och sila upp i glaset.

Recept: Leila Lindholm/koket.se

Foto: REX

Nästa bild
Kall glöggdrink med lingon

Kall glöggdrink med lingon

Ingredienser
4 glas

4 dl rödvinsglögg

4 dl Tonic water

1 citron

Frysta lingon

Is

 

Gör så här

Fyll glasen till hälften med is. Häll på en deciliter glögg i varje glas och cirka 1 deciliter tonicwater. Pressa i saft från citronen och garnera med citronskiva och frysta lingon.

Foto: All over press

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!