Nöje

5 roliga bordslekar till nyårsfesten

En rolig middagslek är en populär aktivitet på nyårsfesten. Här hittar du de bästa lekarna till firandet!

Foto: Unsplash

På jakt efter en rolig bordslek till nyårsafton? Vi listar fem lekar som höjer stämningen på festen – perfekta för att få fart på samtalet runt middagsbordet!

Uppdrag 

Denna lek börjar i själva verket så fort gästerna sätter foten innanför dörren. Varje gäst får ett litet uppdrag att utföra under kvällen, som kan bestå av allt från att ständigt berömma värdarna, börja meningar med “när jag var liten…” eller prata skit om regeringen. Vid middagsbordet får sedan gästerna gissa vad uppdragen bestod av.

Galenpanna

Detta är en klassisk lek som endast kräver några post-it-lappar och pennor. Varje gäst får en lapp som de skriver en känd persons namn på. De fäster lappen på en annan deltagares panna.

Därefter får samtliga deltagare i tur och ordning försöka lista ut vem de “är” med hjälp av ja- och nej-frågor. Leken tar slut när någon kommit på vem de är, eller så spelar ni tills alla har listat ut vilka de är.

Gissa introt

Detta är en lek som kräver lite förberedelse. Skapa en spellista bestående av låtar som de flesta känner till, spela upp endast introt till låtarna och låt gästerna gissa låt och artist. Svaret kan ges på olika sätt – antingen ropar man sitt namn för att få lov att svara, eller så skriver var och en ner sin gissning på ett papper.

Barn eller berusad?

Detta är en rolig lek för sällskapet som består av endast vuxna. Ge gästerna lite tid på sig för att komma på en tokrolig, pinsam eller oväntad händelse från sitt liv som antingen utspelade sig när de var barn eller när de var onyktra.

Deltagarna får sedan i tur och ordning berätta sina historier, varpå de andra gästerna får gissa om händelsen skedde när personen var barn eller berusad. Alla som gissar rätt får en poäng.

Pandoras ask

Även denna lek passar sällskap som består av enbart vuxna. Reglerna är enkla: gästerna får, helt anonymt, skriva ner galna och spännande frågor på lappar. Dessa frågor blandas sedan i en ask varpå deltagarna i tur och ordning fiskar upp lapparna och svarar på frågorna.

Källor: Modette, Baralek, Lekar för alla

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!