METRO MODE + Fazer

5 roliga, enkla och goda julpyssel

Julen börjar sakta men säkert att närma sig, och vad passar bättre för att skapa julkänsla än att ägna sig åt julpyssel? Vi har listat 5 fina julpyssel som passar lika bra att göra själv som med resten av familjen!

Redan innan julafton infinner sig så är julpyssel den perfekta aktiviteten att ägna sig åt, och varför inte göra något som både är fint att titta på och smakar gott? Fazer har listat en rad olika julpyssel som både är roliga att göra och blir riktigt fina dekorationer hemma. Vilka kommer du att testa?

Bygg en julvärld

Bygg en julvärld

Med hjälp av Fazers olika produkter kan du skapa en hel julvärld att pynta med hemma!

Du kan till exempel bygga en uppdaterad version av det traditionella pepparkakshuset – så fint, och dessutom så mycket godare att äta upp!

Här hittar du en guide till hur du bygger hus i flera olika stilar samt dekorationer som julgranar, tomtar och snölyktor.

Nästa bild
Julkrans av praliner

Julkrans av praliner

En enkel och festlig prydnad som kommer att älskas av såväl stora som små!

Du behöver:

– 300-500 gram Karl Fazer-praliner
– En färdig frigolitkrans (finns i hobbyaffärer).

Lägg ut frigolitkransen, som kommer att bli basen, på bordet. Fäst pralinerna med limpistol längs ytterkanten av kransen. Jobba dig inåt och avsluta längs kransens innerkant.
Fäst ett snöre i kransen och häng upp den. Klart!

Nästa bild
Klubba av Gröna kulor

Klubba av Gröna kulor

En ask Gröna kulor är en perfekt present att ge bort till marmeladälskaren, men om du vill göra något lite extra så är de här klubborna riktigt enkla att göra!

Du behöver:

– Ögon Premium 70 %

– En förpackning Gröna kulor

– Pinnar för matlagning

Fäst en pinne i varje grön kula som en klubba. Smält chokladen, förslagsvis i ett vattenbad, och doppa den gröna kulan i chokladen. Stick ner pinnen i exempelvis en frigolitplatta och låt torka i rumstemperatur. Knyt ett litet band som en rosett kring pinnen eller stoppa dem i en papperspåse eller glasburk för en extra vacker present!

Nästa bild
Hemmagjord julkalender

Hemmagjord julkalender

En uppdaterad, och riktigt snygg, version av den klassiska chokladkalendern! Samla ihop 24 tomma tändsticksaskar eller andra små askar i kartong eller papper. Skriv siffrorna 1–24 på askarna och fäst dem mot en kartongbit eller tavla. Stoppa i en liten gåva, förslagsvis en Fazer-pralin eller liknande, i varje ask. Ge bort till någon du håller kär och se julglädjen sprida sig!

Nästa bild
Klassiskt pepparkakshus

Klassiskt pepparkakshus

Om du inte har tid att göra dina egna chokladhus så är det ju också något särskilt med ett riktigt utsmyckat pepparkakshus! Det kräver lite extra jobb (och en vuxen som sköter det smälta sockret) – men när det är klart så njuter vi av det ända fram till mellandagarna.

Dekorera det ihopsatta huset med allt ifrån Mumin-kex till Marianne-godisar, marmeladkulor och Karl Fazer-praliner.

Här hittar du en guide till hur du gör, samt en mall för de olika delarna!

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!