Nöje

5 sätt att stärka relationen under alla hjärtans dag

Strunta i blommor och choklad – en av de bästa gåvorna du kan ge din partner är viljan att arbeta på dig själv och förhållandet. Nedan listar vi fem utmärkta sätt att stärka relationen, ta tillfället i akt under alla hjärtans dag!

Foto: Shutterstock

Även om choklad och rosor kan glädja din partner är det viktigt att inte glömma av att också arbeta på relationen på lång sikt. Nedan listar vi fem sätt att stärka och arbeta på relationen – så ta tillfället i akt inför alla hjärtans dag!

  • Påminn din partner om varför du valde hen

Om ni har varit tillsammans ett tag ser era liv kanske helt annorlunda ut jämfört med när ni först träffades. Att skaffa familj, köpa bostad och prioritera karriären kan ofta resultera i en känsla av att kärlekspartnern blir mer som ett arbetspartner. Därför är det viktigt att regelbundet bekräfta varför du valt just den här relationen. Påminn din partner om varför du valt just honom eller henne, skriv en lista och läs upp under alla hjärtans dag. Påminn dig själv och din partner med jämna mellanrum om de egenskaper du älskar hos honom eller henne.

  • Uppmärksamma din partners positiva egenskaper

Man är ofta betydligt mer förlåtande mot en partners brister i början av en relation. Dock finns det en överhängande risk att den kritiken tilltar i takt med att relationen fortgår. Ju längre ni varit tillsammans desto mer sannolikt är det att ni missar det positiva och fokuserar på det negativa. Detta kan du motverka genom att ta dig tid att visa tacksamhet. Använd alla hjärtans dag för att uppmärksamma tio positiva saker i din partners personlighet och dela dessa med varandra med jämna mellanrum.

  • Prata om gränsdragning

Även om en konversation om gränser kanske inte verkar vara det mest romantiska du kan göra på alla hjärtans dag, kan en kritisk konversation faktiskt förbättra ert förhållande i flera år framöver. Se över vilka gränser ni har för att skydda er relation från omvärlden. Låter du vänner inkräkta för mycket på er tid? Kanske blir det ett problem att barnen sover så ofta i sängen? Har ni föräldrar som tar för mycket tid och energi? När ni tillsammans utvecklar en plan för att skydda relationen kommer ni att börja arbeta som ett team!

  • Planera något kul tillsammans

Forskning visar att tristess tar död på fler relationer än vad konflikter gör. Att det finns mycket tristess tidigt i förhållandet kan tyda på att det kommer finnas en hel del missnöje längre fram. Det är därför avgörande att du och din partner kan hålla relationen levande och spännande. Hitta nya saker att göra tillsammans – även små doser av att ha kul och känna spänning väcker positiva känslor och stärker ert band.

  • Träffa en parterapeut

Ni behöver inte vänta på en kris för att träffa en parterapeut. Boka en tid tillsammans och prata lite allmänt om hur ni har det och vad ni skulle behöva jobba på och förbättra i relationen. Kanske upptäcker ni redan befintliga styrkor att jobba vidare på?

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!