Nöje

5 teorier om vad som kan hända i Game of Thrones säsong 6

5 teorier om vad som kan hända i Game of Thrones säsong 6
5 Se Bildspelet
https://metromode.se/files/2016/04/hbo-season-5-episode-6-screenshot-4-970x546-c.jpg

Teori 1

I bok fem så hände diverse saker i Sansa Starks liv som vi ännu inte sett något av i tv-serien. I böckerna, antyder man att Wyman Manderly dödar tre Frey fränder och bakar in dem i tre stora pajer som han sedn serverar till familjen Bolton och Freys. Vad tyder på att just detta skulle utspela sig i tv-serien?

Jo, först och främst, en Manderly dök upp i en kort sekvens på “Red Wedding” i säsong 3. I boken är Wymans hämndlystna, delvis för att de förlorade sin son Wendel vid “Red Wedding”.
För det andra, i säsong 3, berättade Bran för sitt  ressällskap om “råttkungen”, en hämndlysten kock som dödade en prins och bakade in honom i en paj och serverade det till en kung.

Enligt en trailer, verkar några nordbor gå till Riverland och hamna djupt inne i Freys territorium, så detta är faktiskt en mycket sannolik teori.

Foto: HBO

https://metromode.se/files/2016/04/images.jpeg

Teori 2

I böckerna, är Coldhands en mystisk figur norr om “The Wall” som hjälper Sam och Gilly när de angrips av White Walkers (som du kunde se i säsong 3 av tv-serien). Den hjälper även Bran, Meera, Jojen och Hodor i sina resor norr om the Wall i Säsong 4.

Coldhands är en mycket gåtfull figur i böckerna men verkar vara godhjärtad! Dock är den väldigt lik de onda White Walkers till utseendet (minus de isiga blå ögonen). Han bär också en trasig mantel vilket ger en antydan av att han en gång varit medlem av “Night Watch”,

När Coldhands är närvarande, vädrar Brans varg dött kött, torrt blod och en svag doft av röta. Det blir också kallt överallt! Visst känns det något som skulle passa perfekt för HBO’s variant av serien? Många av de trogna fansen har gissat att denna mystiska varelse i själva verket är Jon Snows försvunne farbroder som håller ett vakande öga över Bran. Tror ni det kan vara så?

Foto: HBO

https://metromode.se/files/2016/04/Sandor-sandor-clegane-31155223-1280-720.jpg

Teori 3

Många läsare och tittare har en teori att om att vi en vacker dag kommer att få se en försoning mellan Sandor Clegane (även kallad The Hound) och hans bror Gregor Clegane (även kallad The Mountain).

Visserligen såg det ju i tv-serien ut som att de båda bröderna nu är döda, men det behöver ju inte nödvändigtvis vara så, i Westeros är det mesta möjligt.

Säkra källor hävdar att The Hound kommer att synas i även denna säsong. Med tanke på att Arya lämnade honom att dö, inte död… Så är de levande? Kommer de i så fall att försonas?

Foto: HBO

https://metromode.se/files/2016/04/catelyn-stark-1024.jpg

Teori 4

Många fans har haft den här teorin ända sedan säsong 3, om showen hade följt böckernas händelseförlopp, skulle Thoros of Myr återuppliva Catelyn Stark, snart efter att hon hade blivit mördad på “Red Wedding”. Vilket ju inte har hänt hittills. Skulle inte skaparna av serien redan låtit henne komma tillbaka om de valt att följa upp det handlingsspåret? Eller kommer hon nu att dyka upp i säsong 6?

Foto: HBO

https://metromode.se/files/2016/04/Jon-snow.jpg

Teori 5

En stark teori: Jon Snow kommer tillbaka. Vi hoppas så klart, men hur ska det gå till?

Den mest övertygande teorin bygger på berättelsen om hans riktiga föräldrar, och vi vet utifrån trailern att mysteriet om hans biologiska föräldrar kommer att tas upp i säsong 6. Många som läst böckern har länge misstänkt att Jon Snow sannolikt är den “oäkta” son till Rhaegar Targaryen och Lyanna Stark.

 

(För en fullständig genomgång av alla gånger TV-serien försökte att förbereda dig för att Jon Snow är i hemlighet en Targaryen, kolla in denna fantastiska video.)

 

Men hur skulle det hemliga släktskapet med Targaryens hjälpa Jon Snow att komma tillbaka från de döda? Oklart! De som läst böckerna vet inte ens om det är så. Men skarpsynta tittare märkte att blodfläckarna bakom Jon i snön, spred ut sig och verkade ta formen av en typisk Targaryen-drakes vingar. (Kolla själv i denna bild som är tagen bakom kulisserna.) En så stark och spännande karaktär kan väl inte försvinna helt enkelt?

Foto: HBO

Äntligen är det dags för säsongspremiären för säsong 6 av Game of Thrones, väntan är över!
 
Dan Weiss och David Benioff som står bakom serien har kallat denna säsong för “den starkaste” och “bästa säsongen hittills”. Även Emilia Clarke som spelar drakmamman Daenerys Targaryen i serien har uttalat sig hemlighetsfullt om säsongen för att göra fansen nyfikna:
– Så mycket som vi tidigare har lyckats få med i en säsong, har vi nu fördubblat och klämt in i säsong 6, berättade hon i en intervju med Variety
 
Den amerikanska sajten Vanity Fair har sammanställt en lista på potentiella händelseförlopp de tror skulle kunna utspela sig i den kommande säsongen. Vi spekulerar gärna, kolla in bilspelet för att se om du tror på någon av dessa teorier?
 
Bildkälla: HBO

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!