Nöje

5 tips för bra dejting i vinter

Många runt om i Sverige förbereder sig just nu för vinterns dejtingsäsong. Lär dig skilja på en meningsfull relation och att bara vara någons kramkudde i kylan. Nedan kan du ta del av fem tips för bra dejting i vinter.

Foto: Shutterstock

Hinge delar sina bästa tips för hur du håller din dejtingprofil i toppskick och ser till att dina dejter blir framgångsrika. Spana in tipsen nedan!

Säsongsanpassa din dejtingprofil

Uppdatera din profil med små, årstidsbetonade förändringar för att visa potentiella matchningar att du är aktiv och redo att dejta. Detta kan göras genom att lägga till bilder av dig i en höst- och vinterliknande miljö, eller i vinterkläder. Kom ihåg att din dejtingprofil är en chans att visa vem du är och inte vem du vill vara. Ge därför andra dejtare en glimt av din personlighet med dina profilbilder.

Fokusera på att hitta en meningsfull relation

Det är viktigt att vara tydlig med dina avsikter när du dejtar för att säkerställa att ni är på samma våglängd redan från dag ett. Om du letar efter en romantisk relation bör du kommunicera detta från början. På så sätt blir du mindre benägen att uppleva besvikelse och bristande samförstånd längre fram.

Välj och svara på rätt frågor i din profil

Välj rätt “prompts” (frågor eller påståenden) i din profil för att hjälpa andra dejtare att starta konversationer som intresserar dig. Enligt en färsk undersökning bland Hinge-användare i Sverige är de fem vanligaste påståendena som leder till flest konversationer följande:

1. Jag är galen i…
2. Charma mig genom…
3. Mina enkla nöjen…
4. Tillsammans skulle vi kunna…
5. En typisk söndag…

Försök att svara på ett sätt som visar en glimt av din personlighet. Det kan leda till konversationer på ett djupare plan och därigenom uppmuntra till mer meningsfulla relationer.

Att visa sårbarhet är attraktivt!

På tidiga dejter finns det en hårfin skillnad mellan att vara emotionellt sårbar och att dela med sig av för mycket information. Knepet är att släppa in någon, men utan att avslöja för mycket. 52% av dejtarna på Hinge i Sverige uppger att emotionell tillgänglighet är viktigare hos en partner än utseende, inkomst, längd eller utbildning. Kom ihåg att den du umgås med kommer att se ditt riktiga jag förr eller senare. Var öppen från början om vem du är, så att du inte behöver göra stora avslöjanden senare. Hinge rekommenderar att vara mer emotionellt sårbar genom att öppna upp inom tre centrala områden i relationer: värderingar, känslor, samt förhoppningar och rädslor 

Dejta utan distraktioner – lägg undan din telefon

En ny undersökning från Hinge visade att 80% av dejtare föredrar att mobiltelefoner ska vara undanstoppade under en dejt. Dessutom sa 78% av respondenterna att de antar att deras dejt inte är intresserad av dem om de använder telefonen under en dejt. Att lägga undan din telefon gör det lättare att fokusera på den andra personen och låter dig ha minnesvärda konversationer, vilket skapar en betydligt bättre kemi från början.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!