Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

METRO MODE + SL

5 vackra utsiktsplatser för den perfekta dejten i Stockholm

Foto: Unsplash

Att planera den perfekta dejten kan kännas svårt, oavsett om det är första dejten eller om man varit ett par i flera decennier. Men nu när det är sommar så behöver du inte krångla till det. Packa ner något gott att äta och dricka och ge er ut – sedan löser Stockholm med alla sina enastående vyer resten.

Vår vackra huvudstad har många enastående utsiktplatser som inte går av för hackor. Så vad passar då bättre än att ta med någon du tycker extra mycket om och upptäcka staden tillsammans i sommar. Därför får du här fem tips på några av Stockholms vackraste vyer.

Snoilskyvägen, Fredhäll: Har du besökt Fredhäll tidigare så vet du att detta stället har mycket att erbjuda när det kommer till vyer och härliga klippbad. Snoilskyvägen är en av de vackra gatorna som ligger på Fredhälls höga topp. Ta en promenad och blicka ut över vattnet, klipporna, Tranebergsbron och skulle du bli trött finns här många bra klippor att återhämta sig på. Det enklaste sättet att ta sig till Fredhäll är med tunnelbanans gröna linje och hoppa av på Kristineberg eller ta bussen till hållplatsen Fredhäll.

Riddarfjärdslinjen: Okej, detta är kanske inte det första man tänker på när man tänker på utsiktsplatser, men pendelbåtslinjen 85 från Södra Mälarstrand till Kungsholmstorg och Stadshuskajen har mycket att erbjuda. Här kan du speja ut över Riddarfjärden och se Stadshuset i skymningen. Så låt båtlinjen ta dig och din dejt mellan Söder och Kungsholmen och vad slår egentligen känslan av att vara ute på vatten?

Få fler tips på utsiktsplatser här

Skinnarviksberget och Monteliusvägen: Skinnarviksberget är en av de absolut mest populära utsiktsplatser bland Stockholmsborna – och helt enkelt perfekt för dig som vill ha en romantisk dejt. Ja, för här kommer både du och din dejt garanterat dra efter andan då utsikten är förtrollande. Här sitter man direkt på klipporna så ta med något mjukt att sitta på. Härifrån kan ni också ta en härlig promenad till en annan pärla på Söder nämligen Monteliusvägen. Här finns bänkar att vila sig på med utsikt över Riddarfjärden, Stadshuset och Kungsholmen. För att ta er till Skinnarviksberget tar ni tunnelbanan till Zinkensdamm och sedan ligger klipporna en kort promenad bort. Ska du till Monteliusvägen är det däremot närmre att hoppa av tunnelbanan vid Mariatorget.

Vinterviken: Vid Nobels gamla dynamitfabriker ligger vackra Vinterviken med fina promenadstråk och sköna klippor. Från klipporna har du en enastående utsikt över Mälaren och Bromma på andra sidan vattnet. Vinterviken är lika vackert på dagen som på kvällen. Och glöm inte att packa ner badkläderna i fall du skulle känna för att ta ett dopp. Ta er hit med tunnelbanans röda linje och stiga av vid Örnsberg, därifrån är det en kort promenad ner till Vinterviken.

Hammarbybacken, Johanneshov: Detta är något för dig som vill ha en lite mer utmanande dejt som får pulsen att stiga. Här rekommenderas bekväma skor och lite viljestyrka om du ska klara kämpa dig upp för den cirka 100 meter höga Hammarbybacken. Vill du undvika att komma fram helt genomsvettig så finns det som tur är en lite mindre spikrak väg upp. Väl uppe kan du och ditt sällskap blicka ut över stora delar av Stockholm som till exempel Södermalm, Hammarbykanalen och Globen. För att ta er hit kan ni ta tvärbanan till Sickla kaj eller ta gröna linjen till Hammarbyhöjden.

Läs mer och få fler tips på härliga sommarnöjen här

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!