Nöje

6 anledningar till att Skam-hysterin officiellt är över

Det har gått två veckor sedan det första avsnittet av Skam kom ut och nu känner vi oss alldeles tomma. Vad var det som hände egentligen? Helt plötsligt slutade vi att prata om Skam. Är det verkligen så att Skamfebern är över?

Skam-sasong-4-puffFoto: NRK

Det finns nog ingen serie som har engagerat så många personer i alla åldrar som Skam, i alla fall inte sen såpoperornas storhetstid. Alla har pratat om Skam och i månader har vi väntat på att den fjärde säsongen ska komma. Nu är den här, men varför är vi inte alldeles tokiga? Vi listar fem anledningar till varför vi tror att Skamhysterin officiellt har lagt sig.

1. Vi var övertaggade
Sedan januari, när den tredje säsongen sändes på SVT, har vi varit taggade på säsong fyra. Vi jublade när vi fick reda på att Sana var huvudperson och när säsongen släpptes. Sen var det som att musten gick ur oss, vi hade taggat så länge och när säsongen väl kom orkade vi inte mer.

2. Väntan blev för lång
Att var konstant taggad i tre månader tar på krafterna. Det var nästan att vi började glömma bort att Skam fanns under de där månaderna. Det tog helt enkelt lite för lång tid innan Skam-nyheterna började strömma in. Eftersom vi legat efter Norges sändningar har vi varit vana vid att säsongerna kommer tätt. Vårt tålamod har trutit och därför har vi tröttnat på att vänta.

3. Vi orkar inte vänta 
Denna punkt hänger ihop med den övre. Eftersom vi nu är ikapp Norge betyder det att vi måste vänta en vecka mellan varje avsnitt och vem orkar det egentligen? Speciellt inte när en är van att kunna kolla igenom en säsong på en kväll. Detta gör i alla fall att vi inte fastnar lika mycket i den här säsongen. Vi kanske får vänta tills alla avsnitt är ute för att vi ska kunna njuta som vi gjorde förut.

4. Förväntningarna var skyhöga
Vi har som sagt väntat i över tre månader på den här säsongen. Att vänta på någonting en varit så besatt av och älskat gör att förväntningarna växer och att vänta så länge gör att förväntningarna blir skyhöga. Ju mer tid som har gått desto högre har förväntningarna blivit. Så höga att säsongen aldrig skulle kunna leva upp dem.

5. Spekulationerna är över
En del i Skam-hysterin har varit att vi har kunnat spekulera om vad som kommer hända i nya säsongen, vem som är huvudpersoner och när den kommer. Nu när säsongen är här och de har avslöjat att det är den sista, vi har ingenting att spekulera om längre. Vi har ingenting att prata om.

6. Alla har sett Skam
Du kanske inte vågar erkänna det, men det är inte kul när alla har sett samma serie. Den känns inte lika spännande nu som den gjorde förut när inte alla var bekanta med den norska serien. Du kan till exempel inte rekommendera den för någon eller sälja in serien. Det har blivit tråkigt. 

Nu hoppas vi på att vi får intresset tillbaka så vi kan njuta av Sanas säsong (som vi tror är grymt bra) eller att vi hittar någon ny serie vi kan bli besatta av.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!