Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

6 enkla drinkrecept med mousserande vin

Cava, prosecco eller champagne. På festen eller middagsbjudningen vill vi ha bubbel i glasen! Vi har samlat sex recept på mousserande drinkar som skruvar upp feststämningen direkt. 

Foto: Unsplash & Epicurious

Vad sägs om Bellini, Mimosa och lyxiga Kir Royale? Kolla in drinkarna nedan som fixar festen.

Här hittar du fler drinktips!

Citronbubbel

Citronbubbel

Ingredienser

3 citroner i rumstemperatur

1 dl socker

1 flaska champagne eller mousserande vin

1,5 dl vodka

Gör så här

Skala långa spiraler från citronens skal. Pressa citronerna och sila saften, du behöver cirka 1,5 dl saft.

Värm socker och vatten i en stekpanna på medelvärme tills sockret har löst upp sig. Låt lösningen koka upp och ta sedan bort den från värmen. Lägg i citronskalen och låt sockerlagen kallna helt.

Häll champagnen, vodkan, citronjuicen och sockerlagen i en tillbringare och rör om innan du häller upp drinkarna i glasen.

Recept: Marthastewart.com

Foto: Unsplash

Nästa bild
Bellini

Bellini

En av de absolut enklaste champagnedrinkarna är klassikern Bellini, som går att variera med olika frukjuicer – men i originalet är det persika. 

Ingredienser
1/3 persikojuice
2/3 champagne eller annat mousserande vin

Gör så här
Häll först i persikojuicen i ett  champagneglas och fyll sedan upp med bubblet. Bellini kan även blandas med persikolikör, men öka då på andelen bubbel i glaset.

Foto: Unsplash

Nästa bild
Fläderbellini

Fläderbellini

Du kan också byta ut persikojuicen med flädersaft!

Ingredienser

1 flaska bubbel av valfritt slag

Flädersaft

Is

Bär att toppa med

Gör så här
Fyll botten av glaset med fläderblomssaft, ca 4 cl.

Häll på valfritt bubbel och toppa med is och eventuellt färska bär.

Foto: Unsplash

Nästa bild
Kir Royale

Kir Royale

Ingredienser

3 cl créme de cassis

Champagne eller mousserande vin

Bär att toppa med

Gör så här
Häll upp 3 cl crème de cassis i ett glas. Fyll på med champagne eller mousserande vin. Rör om och lägg i ett björnbär, körsbär eller en klase med vinbär i drinken.

Foto: Instagram @stephanieboothshafran

Nästa bild
Mimosa

Mimosa

Ingredienser

0,5 dl apelsinjuice

Champagne eller mousserande vin

Gör så här

Häll apelsinjuice i ett champagneglas.

Toppa med det mousserande vinet vid serveringen.

Foto: Instagram @koze_wine

Nästa bild
Mousserande mojito

Mousserande mojito

Ingredienser

1,5 dl socker

1,5 dl vatten

ca 3 dl myntablad, plus 12 myntablad till dekoration

6 lime, delade i klyftor

4 dl ljus rom

Krossad is

6 dl champagne eller mousserande vin

Gör så här

Värm socker och vatten i en stekpanna på medelvärme tills sockret har löst upp sig. Låt lösningen koka upp och sedan svalna till rumstemperatur.

Blanda sockerlagen och myntabladen i stor tillbringare. Muddla väl med en träslev.

Tillsätt romen och bladna ordentligt. Sila drycken ner i en annan tillbringare. Fyll stora glas med isen och häll i drinken, till cirka två tredjedelar.

Toppa med champagne, garnera med myntabladen och servera.

Foto: epicurious.com

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!