Nöje

6 fantastiska barnteckningar som blivit riktiga uppfinningar

Vad sägs om en Pringles-skopa, en tandkrämstandborste eller en gaffel som kyler maten? Det är några av de saker som barn runt om i Storbritannien tyckte behövdes.


Den brittiske designern och uppfinnaren Dominic Wilcox bad 450 barn runt om i Storbritannien att komma på ideér till uppfinningar. Därefter valde han ut 60 teckningar som skulle bli riktiga produkter. Barnen bjöds in och fick förklara hur deras uppfinning skulle se ut och fungera. Tillverkarna hade fyra veckor på sig att producera uppfinningarna och det var noga att resultatet skulle bli precis så som barnen vill ha dem. Vissa av uppfinningarna är verkligen helt fantastiska och vi hade gärna velat ha flera av dem!
Källa: Bored Panda

"Food cooler"

Denna lilla manick är en “matkylare”, istället för att blåsa på den varma maten kan man använda denna gaffel med inbygd fläkt. Uppfinnare: Ameliya, 6 år.

Nästa bild

"Shady lamp"

Denna lampa är en variant på en dimmer. Lampskärmen fungerar som en persienn och beroende på hur man vinklar så blir det ljusare eller mörkare.
Uppfinnare: Layla, 11 år.

Nästa bild

"Easy Slice Fryer"

En manick som både skivar och friterar potatisen. Perfekta pomes frites i ett tryck. Uppfinnaren själv beskriver den som en potatispistol. Låter inte helt fel. Uppfinnare: Isac Pawson, 11 år.

Nästa bild

"Pringle hook"

Vi har väl alla stött på problemet att försöka få upp ett chips ur pringlesröret? Nu finns det en lösning, en chipsskopa!
Uppfinnare: Georgia, 11 år.

Nästa bild

"Tooth-O-Matic"

En tandborste med inbyggd tandkräm. Tandborsten ser lite ut som en spruta och det är bara att trycka upp så mycket du vill ha.
Uppfinnare: Henry, 12 år.

Nästa bild

"War avoider"

Denna är både fin och sorglig. Detta är en  plattform som man  kan installera på sitt hus. Huset och trädgården hamnar ovanför marken där allt hemskt händer.
Uppfinnare: Charlotte, 11 år.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!