Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

6 festliga isglassdrinkar som är perfekta att svalka dig med i sommar

Även om det fortfarande är ganska kallt ute så sitter ju en glass aldrig fel ännu mindre en glassdrink. Det tråkigaste som finns är när man dricker en drink som är varm. Men om du istället satsar på en isglassdrink kommer du aldrig ha det problemet. De här drinkarna passar perfekt både för en härlig förfest med vänner som på ett bröllop.

 Foto: Unsplash

Superenkel isglassdrink

Superenkel isglassdrink

Du behöver:

  • Isglassar i valfri smak (gärna gjorda på riktig frukt för bäst smak)
  • Champagne, prosecco eller cava (fungerar också utmärkt med alkoholfria alternativ)

 

Så här gör du:

  • Häll upp champagne, prosecco eller cava i ett glas och lägg sedan ner isglassen.

 

Recept: cosmopolitan.com

Foto: RUBEN CHAMORRO/cosmopolitan.com

Nästa bild
Limoncello isglass

Limoncello isglass

Du behöver:

  • 2,5 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 2,5 dl färskpressad citronsaft
  • 1,5 dl Limoncello
  • Skal från två citroner
  • En nya salt
  • 10-12 stora myntablad
  • Formar för isglass

 

Så här gör du: 

  1. Värm upp vattnet och sockret tills sockret löses upp. Häll därefter i det i en kanna tillsammans med citronsaften, Limoncello, skalet från citronerna och saltet. Rör om ordentligt.
  2. Häll blandningen i formarna. Bör räcka till ungefär 10-12 glassar. Lägg därefter i ett myntablad i respektive form. Sätt sedan på locket på formarna.
  3. Låt de därefter vara i frysen i cirka 4 timmar eller tills de stelnat. För att på ett enkelt sätt få ur glassarna ur formarna är det bra att spola varmt vatten på dem innan (dock inte för varmt så glassen smälter).

 

Recept: aspicyperspective.com

Foto: aspicyperspective.com

Nästa bild
Isglass-drink med jordgubb och mynta

Isglass-drink med jordgubb och mynta

Du behöver:

  • Isglassar i valfri smak (gärna gjorda på riktig frukt för bäst smak)
  • Ginger ale (Schweppes finns med ginger ale smak)
  • Skuren frukt (exempelvis kiwi och jordgubb)
  • Mynta

 

Så här gör du:

  1. Lägg isglassen, frukten och myntan i ett glas.
  2. Häll därefter i ginger ale och servera. Superenkelt och gott!

 

 

Recept: thenester.com

 

Foto: thenester.com

Nästa bild
Pinacolada isglassar

Pinacolada isglassar

Du behöver:

  • 1,5 dl färskpressad ananasjuice
  • 1 dl socker
  • 1 lime (både skal och saft)
  • 400 ml/En burk kokosmjölk
  • Vit rom
  • Isglassformar

 

Så här gör du:

  1. Värm upp ananasjuice tillsammans med sockret tills sockret löst upp sig. Ta sedan bort det från plattan och låt de svalna.
  2. Riv därefter av skalet från limen och pressa ur juicen. Tillsätt därefter både skal och limejuicen i ananasjuiceblandningen. Tillsätt också kokosmjölken.
  3. Häll sedan hela blandningen i en kanna och häll över i isglassformarna. Sätt på locket med pinnen och in i frysen i minst 4 timmar.

 

Recept: drizzleanddip.com

Foto: drizzleanddip.com

Nästa bild
Fruktig isglass-drink

Fruktig isglass-drink

Du behöver:

  • Isglassar i valfri smak (gärna gjorda på riktig frukt för bäst smak)
  • Ginger ale (Schweppes finns med ginger ale smak)
  • Champagne, vodka eller rom. (Fungerar också utmärkt med alkoholfria alternativ)

 

Så här gör du:

  1. För en lättare drink ta hälften ginger ale och hälften champagne. Vill du ha en mer fruktig drink tar du istället ¾ ginger ale och ¼ rom eller vodka.
  2. Ha därefter i isglassen och servera!

 

Recept: blog.hwtm.com

Foto: blog.hwtm.com

Nästa bild
Margarita isglass

Margarita isglass

Du behöver:

  • 1,5 dl socker
  • 2,5dl vatten
  • 2,5 dl färskpressad limejuice
  • ¾ dl tequila
  • ¾ dl apelsinlikör
  • 12 små pappersmuggar
  • 12 glasspinnar (i trä eller plast)

 

Så här gör du:

  1. Värm upp vattnet tillsammans med sockret tills sockret har lösts upp. Låt det därefter svalna.
  2. Häll blandningen i en kanna tillsammans med limejuicen, tequila och apelsinlikören.
  3. Häll därefter ner blandningen i pappersmuggarna och stoppa in dem i frysen.
  4. Titta till dem efter två timmar och stoppa då ner glasspinnarna i muggarna. Akta så du inte stoppar ner dem för långt bara. Stoppa därefter in dem igen och låt de vara där tills de är helt frysta.
  5. När du ska servera dem är det bara och försiktigt klippa upp pappersmuggen!

 

Recept: thebrewerandthebaker.com

Foto: thebrewerandthebaker.com

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!