Nöje

6 frågor du alltid ska ställa när du är på arbetsintervju

Det är alltid lika nervöst att gå på en arbetsintervju. Man förbereder sig, funderar över vilka frågor som kan komma samt övar in svar. När man tagit sig igenom intervjun kommer nästan alltid frågan, “Har du några frågor?”. Här kommer 6 frågor som DU alltid ska ställa på en intervju.

intervjufragor-soker-jobb-tips-fragor-att-stalla-arbetsintervju-puff

Genom att själv ställa frågor så visar du att du verkligen är intresserad av tjänsten. Oftast har man flera saker man undrar över men man vet inte om det är rätt frågor att ställa. Här kommer lite hjälp på vägen.

1. Kan du berätta om dina erfarenheter av bolaget?
Folk älskar att prata om sig själva och genom att fråga din intervjuare om dennes erfarenheter skapar du en positiv stämning. Dessutom får du också information om hur det faktiskt är att arbeta på företaget.

2. Hur kommer det sig att den här tjänsten är ledig?
Det kan vara så att det här är en ny tjänst eller att personen som haft tjänsten antingen slutat eller bytt till en annan tjänst. Genom att ställa den här frågan får du reda på utvecklingsmöjligheterna inom företaget.

3. Vad förväntar ni er av den som kommer ha den här positionen?
Genom att ställa den här frågan får du reda på lite vad företaget har för förväntningar samt att du visar att du vill göra ditt bästa och leva upp till de förväntningarna. Du får också reda på om det här är något du känner att du kommer klara av och känner att du vill arbeta med.

4. Förutom att lära mig hur allting fungerar, vad bör jag fokusera mest på de första månaderna?
När du ställer den här frågan så frågar du inte bara vad de letar efter för typ av person utan du får specifikt reda på vad de vill att den nyanställda ska åstadkomma direkt. Du visar också att du vill göra ett bra jobb. Om du sen får jobbet så har du direkt en klar bild av vad du ska fokusera på.

5. Jag har sett att ni har börjat ett nytt projekt/gjort om/satsar på…
Genom att ställa en fråga om något som företaget håller på med just nu visar du att du är väl insatt samt är intresserad. Det kan vara allt från hur de jobbar med ett visst projekt/produkt till hur de tänker kring utvecklingen av något.

6. Fånga upp en fråga under intervjun
Försök att fånga upp något som intervjuaren pratar om och fråga om det. Det visar att du är uppmärksam och är snabb på att fånga upp detaljer.

Glöm inte att avslutningsvis fråga om hur anställningsprocessen går vidare nu. Lycka till!

 

Följ MetroMode.se på Facebook – där kan du diskutera och kommentera våra artiklar.

 

Foto: Rex features
Källa: popsugar.com

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!