Nöje

6 framträdanden du inte får missa under Way out West 2016

Way out west
Jesper Cederlind, musikproffs och redaktör på Metro Music listar de sex bästa spelningarna (ej i rangordning) som du absolut inte får missa om du ska till Way out West 2016.

1. The Avalanches
Det mytomspunna bandet The Avalanches släpper efter 16 års tystnad äntligen ett nytt album. Med sin samplebaserade sommarmusik intar australensarna Stay Out West för en spelning som garanterat kommer bli oförglömlig.

2. Grace Jones
Få kan mäta sig med Grace Jones kultstatus inom discovärlden och artister som Lady Gaga har hämtat inspiration från hennes musik och utstyrsel. Hennes färgsprakande spelning på fredagen kommer innehålla odödliga hits som La Vie En Rose och Pull Up To The Bumper.

3. Jamie XX
En av festivalens mest efterlängtade akter kallas Jamie XX. Tillsammans med det engelska rockbandet The XX skapade sig den talangfulla brittiska producenten ett rykte, men det var först under eget namn som han verkligen slog igenom med förra sommarens stora hit “I Know There´s Gonna Be (Good Times)”.

4. Skepta
Skepta har blivit grimevågens ansikte utåt och har med sin singel Shutdown lockat en ny och bredare skara fans. Till Way Out West kommer han med en rykande färsk platta som gästas av bland andra Pharrell och grimekollega Wiley.

5. M83
Från Frankrike kommer electrobandet M83 som med sitt drömiga sound har charmat hela världen. Singeln “Midnight City” är fortfarande omåttligt populär och en sen kväll i M83 sällskap kan inte annat än att bli en stor och mäktig show.

6. SIA
SIA är en världsstjärna med stor integritet som värdesätter sin anonymitet för att framförallt värdet av sin musik. SIA:s spelning i Slottsskogen är hennes första uppträdande i Sverige någonsin och ett gyllene tillfälle att höra hennes stora hits som “Chandelier”.
Foto till v: Faramarz Gosheh/Way Out West

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!