Nöje

8 mysiga julmarknader i Stockholm som ger dig julstämning 2019

Det börjar närma sig juletider och det är dags att börja planera för alla julmarknader du ska gå på. För det finns få saker som får en i sån julstämning som en mysig julmarknad. Metro Mode har letat upp 8 stycken som du helt klart måste besöka.

Foto: Unsplash

Här är julmarknaderna som passar dig som vill ha en mysig i jul i stan men även för dig som är redo att åka en bit utanför tullarna för att maximera julstämningen. Julmarknaden i Gamla stan är given på listan och så även jul på Skansen, på listan hittar du även nya favoriter som Zetas julmarknad och julmarknad i skärgården.

Julmarknad I Zetas trädgård

Julmarknad I Zetas trädgård

Här kan du botanisera bland vackra julblommor och dekorationer. I marknadsstånden kan du köpa goda saker att äta och hantverk som blir perfekta julklappar.

Julmarknaden håller på mellan den 23 – 24 november. Här kan du läsa mer om marknaden. 

Foto: Instagram.com/@zetastradgard

Nästa bild
Julmarknad i Gamla stan

Julmarknad i Gamla stan

Prisbelönad traditionell julmarknad i mysiga Gamla stan. När brittiska The Telegraph gjorde en lista över Europas 10 bästa julmarknader fanns självklart Gamla stans julmarknad med. Marknaden startade 1837 och har pågått ända sedan dess, med ett uppehåll mellan 1907-1914. Julstämningen är på topp och det känns som att man är med i en Astrid Lindgren film. Denna marknad är ett måste för den julgalne.

Från och med den 23 november  har marknaden öppet varje dag mellan 11.00 och 18.00 till och med den 23 december. Här kan du läsa mer om marknaden.

Foto: Holger Ellgaard

Nästa bild
Julmarknad på Drottningholms slott

Julmarknad på Drottningholms slott

Under andra helgen i advent anordnas en julmarknad på Drottningholms slott. Marknaden fokuserar på svenskt hantverk och mat. Bland stånden hittar du smeder, ljusstöpare och halmslöjdare. I matbodarna finns det ost, bröd, skinka och glögg, all mat som hör julen till. Under julmarknaden är även slottet öppet för egen rundvandring.

Marknaden är öppen 7-8 december. Här kan du läsa mer om marknaden. 

Foto: Holger Ellgaard

Nästa bild
Skansens julmarknad

Skansens julmarknad

På Skansen får du uppleva en riktig traditionell jul med anor från förr. I hus och gårdar kan du uppleva jular från förr, köp marmelader och glögg i stånden eller lyssna på en adventskonsert.

Julmarknaden börjar 30 november och har öppet varje helg fram till den 22 december. Det kostar 150 kronor för vuxna och 60 kronor för barn att besöka marknaden. Här kan du läsa mer om marknaden.

Foto: Holger Ellgaard

Nästa bild
Utö julmarknad

Utö julmarknad

Jul i Stockholms skärgård, hur låter det? Utö Värdshus anordnar en magisk julmarknad. Du åker båt ut i skärgården genom ett (förhoppningsvis) snötäckt landskap. Hoppar i land och möts av marknadsstånd, jultomten och sotad strömming.

Boka in den 7-8 december eller 14-15 december. Du kan ta en paus från glöggen och julkärvarna och äta julbord eller fika på något mysigt café. Här kan du läsa mer om marknaden.

Foto: Pewee

Nästa bild
Jul på hovstallet

Jul på hovstallet

Rör dig på historisk mark samtidigt som du får en massa julstämning. Jul på hovstallet har blivit en tradition i Stockholm och första advent öppnas portarna upp till ett julparadis mitt i stan. Julmarknaden pågår 28 november – 1 december. Läs mer om den här.

Nästa bild
Sigtuna julmarknad

Sigtuna julmarknad

Varje söndag i advent fylls Sigtunas gator med besökare, torghandlare och julstämning. En julmarknad i den historiska staden Sigtuna kan inte bli annat än mysig och traditionell. Du kastas rätt in i ett julkort ritat av Elsa Beskow.

Julmarknaden har öppet 11-16, 1 december, 8 december, 15 december och 22 december. Här kan du läsa mer om marknaden.

Foto: Linus Hallgren

Nästa bild
Julmarknad på Steninge slottsby

Julmarknad på Steninge slottsby

Är det inte din grej att gå runt utomhus i snöstorm eller slask? Då ska du ta ett besök till Steninge slottsby och Sveriges största inomhus-julmarknad. Den har öppet varje dag från 10 november – 23 december. Här kan du läsa mer.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!