Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

6 saker du aldrig ska värma i micron

Är du en som älskar din microvågsugn och har testat nästan alla “mugg-i-micro”recept? Då kan du tyvärr bli rätt besviken efter att du läst denna artikel. 

Foto: Dane Deaner/Unsplash

Det finns några saker som du absolut inte ska värma i micron. Vissa saker kan faktiskt till och med vara farliga för dig. Brukar du värma vatten i micron? Då borde du nog sluta med det. Nedan hittar du sex olika saker du inte bör värma i micron.

Källa: Delish

 

Ägg

Ägg

Det spelar ingen roll vad internet försöker inbilla dig, det går inte att koka ägg i micron. Eftersom värmen snabbt stiger i micron bildas ånga inne i ägget, men ångan har ingenstans att ta vägen. Den heta luften pressas mot skalet tills det exploderar. Istället för att få ett perfekt kokt ägg så får du städa micron på äggrester.

Foto: REX

Nästa bild
Chili

Chili

Själva chilin klarar sig bra i micron men du kommer inte må så bra när du öppnar mikrovågsugnen. All hetta från chilin har satt sig i ångorna, så det kommer brinna till rejält i dina ögon och ditt ansikte.

Foto: REX

Nästa bild
Färska frukter och bär

Färska frukter och bär

Innan du ger dig på att göra en varm fruktsallad i micron bör du veta att vindruvor exploderar, russin förkolnar och äpplen imploderar.

Foto: REX

Nästa bild
Folie

Folie

Det här vet säkert många redan men det tåls att upprepas. Metall och micro går inte ihop. Minsta lilla metallbit kan starta en brand så håll all metall och guldkantade muggar ifrån micron.

Foto: All over press

Nästa bild
Vatten

Vatten

Vatten blir varmt i micron, väldigt varmt, för varmt. Ett glas vatten som värmts i micron kan orsaka farliga brännskador. Anledningen är det inte skapas några bubblor i vattnet, som det gör när man värmer vatten på spisen. Bubblorna hjälper till att kyla ner vattnet så det blir drickbart. I micron blir vattnet skållhet och kan bränna dig rejält.

Foto: REX

Nästa bild
Kött

Kött

Att tina kött i micron är svårt, oftast blir det överkokt i kanterna och genomfruset i mitten. Denna ojämna uppvärmning är rena rama drömvärlden för bakterier. Strunta i micron och tina köttet i varmt vatten eller ta upp det kvällen innan och lägg det i kylen över natten.

Foto: All over press

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!