Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

6 saker Michelle Obama lärt oss om livet – som du kan anamma i ditt liv idag

Att en julklapp i form av en biljett till en föreställning med självaste Michelle Obama skulle sätta sina spår hos Metro Modes Cassandra, är kanske inte så konstigt. Och även om hon inte nämnde saker som hon inte redan visste – så påminde hon Cassandra (och tusentals andra) om vad som egentligen är viktigt här i livet. 

Det blev obefintligt med politik och desto mer självutveckling och livspussel när Michelle Obama mötte 15 000 svenskar på plats i Globen den tionde april.

Här listar Metro Modes Cassandra Brunstedt sex saker som hon tog med sig från kvällen – som du kan börja anamma i ditt liv redan idag.

#1. Följ din inre glöd 

Den inre lågan tänds oftast när du gör saker som du tycker är kul. Det är även de saker som du har en genuin passion för som du brukar vara naturligt bra på.

Michelle uppmanade inte bara publiken till att försöka hitta den inre glöden, utan även att följa den så gott det går, då den håller oss på rätt spår i livet och visar vägen framåt. Känner du att din inre låga behöver mer bränsle så är det bara du som kan göra jobbet. Har den rentav slocknat? Väck den till liv igen!

 

#2. Sluta fokusera på ditt ”personliga varumärke” 

I ett samhälle där de flesta människorna går att kolla upp med en enkel googling handlar mycket om det så kallade ”personliga varumärket” i dag. Något som får människor att tappa bort sig själva i jakten på att försöka skapa den perfekta yttre imagen.

Istället för att söka svar och bekräftelse utåt, bör du istället lyssna inåt. Så börja ta aktiva val och beslut utifrån vad du genuint tror på och känner är rätt i hjärtat och magen – inte ser bäst ut på sociala medier. Det kommer inte bara att gynna dig som person och ditt välmående, utan även din karriär i det långa loppet. Du är en person – inte en produkt (som tur är)!

 

#3. Börja säg nej – folk vänjer sig

Är det någonting jag (och många med mig) har svårt för i livet så är det att säga nej. Även fast kroppen och knoppen ibland skriker de tre små bokstäverna högt inombords så uttalas ändå orden ”ja, självklart” högt när någon frågar om hjälp, ber om en tjänst eller lägger ännu mer jobb på ens bord.

Michelle menar att hon under sina åtta år som USA:s första dam i Vita huset började träna på att säga nej till uppgifter och personer – och lärde sig att 1.) Ingen dog 2.) Ingen blev särskilt upprörd 3.) Folk vande sig och gick vidare.

 

#4. Bli medveten om din makt

Michelle menar att inflytande börjar ”from the bottom up – not the top down”. Hon förklarar det enkelt genom att säga att hennes egna främsta förebilder i livet definitivt inte är Oprah eller Beyoncé (även fast hon tycker att de är fantastiskt inspirerande kvinnor) utan bland annat hennes egen mamma.

På samma sätt som du blir påverkad och influerad av dina närmaste relationer – så påverkar och influerar du dem dagligen. Så det är definitivt värt att lägga en extra tanke över vilka människor och röster du har i din närmsta krets och börja förstå vilken makt både dem och du själv sitter på när det kommer till inflytande.

 

#5. Glöm aldrig ditt egna värde 

Som gift med USA:s dåvarande president, Barack Obama, var det självklart tillfällen då Michelle kände att hon hamnade i skuggan av sin man, i rollen som ”presidentens fru” under åren i Vita huset. Men det var ett fack Michelle var fast beslutsam om att inte hamna i, då hon var väl medveten om sitt egna värde.

Michelle hade ett tydligt uppdrag som bland annat gick ut på att få fler barn och ungdomar att börja motionera, träna och äta hälsosammare mat och var fast beslutsam om att jobba hårt med sina egna hjärtefrågor – vilket hon också gjorde. Utifrån sitt självupplevda exempel uppmanade Michelle publiken att inte leva sitt liv i skuggan av någon annan då det är enkelt att tappa bort sig själv och glömma sitt egna värde.

 

#6. Kom ihåg – allt är möjligt

Varken Michelle eller Barack Obama föddes med silversked i mun – utan har fått vara sin egen lyckas smed genom livet. Både två vet vad hårt jobb innebär men också hur viktig utbildning är och att kunskap faktiskt är makt.

Familjen Obama blev den första afroamerikanska familjen i Vita huset och har i och med det skrivit historia. Michelle slår ett slag för att vi ska komma ihåg att allt faktiskt är möjligt – och jag kan inte annat än att hålla med.

Här hittar du Michelles bok Becoming Michelle Obama.

PS! Hur snygg är inte Michelles skräddarsydda vita kostym från svenska Acne Studios? Vi älskar den!

Foto: TT

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!