Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

6 smarta packtips som gör din resa lite enklare

Underlätta din resa genom att packa som proffsen. Vi ger dig 6 tips som gör att du aldrig kommer glömma de viktigaste igen.

Foto: Unsplash/ @stilclassics

Hur många gånger har du inte stått och packat i panik bara någon timme innan det är dags att åka? Det slutar alltid med att du har med dig alldeles för mycket saker som du knappt kommer att använda. Det finns säkert någon där ute som inte alls tycker det är svårt att packa och som alltid får med sig det absolut nödvändigaste. Den skaran är nog väldigt liten, men kommer bli fler efter att ha läst dessa packningshacks. Du kommer aldrig glömma tandborsten igen och aldrig råka fylla hela resväskan med skor. Vi kan nästan lova att du aldrig hört dessa tips förut och inget av tipsen är att göra en packlista!

1. Packa efter storlek

1. Packa efter storlek

Slipp skrynkliga plagg och genom att organisera din väska efter storlek och vikt. Lägg de tyngsta sakerna i botten, som skor eller tjocktröjor. Fortsätt med lättare och lättare plagg. För att samla alla dina plagg på ett och samma ställe kan du packa dem i en skopåse. Packa ner en extra där du kan lägga dem när de är använda.

Foto: All over press

Nästa bild
2. Rulla allt

2. Rulla allt

Allt som kan rullas ska rullas! Din packning kommer ta mindre plats om du rullar den och de kommer bli mindre skrynkliga.

Foto: REX

Nästa bild
3. Ha en

3. Ha en "uniform"

Även fast det känns frestande att ta ut svängarna på semestern så är det ändå bäst att hålla det enkelt. Håll dig till en stil eller en silhuett, då blir det också lättare att packa. Utgå från något plagg som du kan använda flera gånger när du planerar dina outfits. Att packa ner flera helt olika outfits är inte rätt väg att gå.

Foto: Angelina Litvin

Nästa bild
4.

4. "Tre-regeln"

Lägg ut allt du vill ha med dig framför dig och ta bort tre saker. Det finns alltid några saker som du faktiskt kan få vara hemma. Vi älskar att ha alternativ men när du är borta en weekend så behöver du faktiskt inte ha med dig så mycket.

Foto: All over press

Nästa bild
5. Rensa din necessär

5. Rensa din necessär

Innan din resa ska du bege dig till apoteket och införskaffa några tomma reseförpackningar som du kan ha schampoo och balsam i. Det är bara onödigt att ta med dig dina fullstora flaskor. Ta också med dig en liten hårsprej och bara en parfym. Banta din necessär och ta bara med det som du verkligen behöver och använder varje dag. Här kan du också använda dig av tre-regeln om du känner dig osäker.

Foto: All over press

Nästa bild
6. Ha på dig din packning

6. Ha på dig din packning

Undvik att packa ner de mest skrymmande plaggen utan ha dem på dig när du reser. Ha på dig de där stövlarna och den där stora tröjan. Så fort du är på planet eller i bilen är det bara att ta av dig dina extrakläder. Ett smart sätt att få med dig mer än vad som får plats i väskan.

 

Foto: Eli DeFaria

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!