Nöje

6 tecken på att det är dags att förändra ditt liv

Det kan vara hög tid för en förändring i ditt liv. I alla fall om du känner igen dig i påståendena nedan. För det går inte att bara se fram emot fredag eller leva för dina fem veckors semester varje år. Livet är för kort för att inte levas till fullo!

Foto: Unsplash, Instagram @misschloeflower

Här är några tecken på att det är dags att förändra ditt liv!

1. Du längtar alltid till fredag

Fredagar (och helg för den delen) är fantastiskt kul, men det är bara en liten del av varje vecka. Det är bra att ha planer och se fram emot ledighet men inte till den grad att det blir ditt liv. Trivs du inte med ditt jobb eller i din vardag så är det dags för förändring och aktiva beslut som leder till det. Din strävan bör vara att längta till måndag varje vecka!

2. Du lever för din semester

Hur härligt är det inte med semester? Men du kan omöjligt bygga hela ditt liv kring fem sommarveckor eller de där utlandsresorna om vintern. Seth Godin sa, “I stället för att undra när din nästa semester är, kanske du bör bygga upp ett liv du inte behöver fly från.” Ditt vardagliga liv har potential att bjuda på glädje och spänning även resterande 47 veckor om året.

3. Du fokuserar inte på rätt saker

Skriv ner dina tre främsta prioriteringar för att se om du lägger fokus på rätt ställen i dag. Tar jobbet all fokus från familjen just nu, vill du ha det så? Om du inte kan fokusera på det som är viktigt i dag så kommer det troligtvis inte att bli bättre med tiden. Det är hög tid för förändring!

4. Du har inget riktigt intresse

Du kan inte sätta fingret på det där som gör dig extra glad. Det kan vara allt ifrån löpning till matlagning eller kanske den där salsa-kursen varje onsdag. Om du inte redan har hittat din passion i livet, så borde du göra vad du kan för att göra det. För att kunna upptäcka en ny passion så kan det vara bra att skapa mer utrymme i ditt liv. Experimentera med att lära dig nya saker, umgås med inspirerande människor, och gör mer av det som lyfter dig.

5. Du är ofta avundsjuk 

Både i verkliga livet men även på sociala medier, vilket tynger dig. Tyvärr ligger problemet hos dig och inte hos alla andra (som verkar ha det så bra)! I det här läget kan du behöva ta en paus från sociala medier men också jobba på din inställning. Se istället den där vännen, kollegan eller profilen på Instagram som en inspiratör. Fokusera på din resa och sluta titta över axeln på vad alla andra har och inte har.

6. Du kan inte komma ihåg senast du klev ut ur din comfort zone

Författaren Neale Donald Walsch sa det bra: “Livet börjar vid slutet av din comfort zone.” För faktum är att ditt liv kan bli ännu mer häpnadsväckande om du bara tar steget ur din trygga zon. Om du är osäker på var du ska börja, prova att skriva ner ett antal saker du drömmer om. Desto mer det pirrar i magen – desto bättre! Det är sedan hög tid för att börja jobba mot dem redan i dag.

Källa: Lifehack.org

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!