Nöje

6 tecken på att du har fastnat i en dålig relation

Har du svårt att hänga med i vad en destruktiv fantasibild av en relation kan vara? Såhär kan det se ut: Du är i en relation med någon men är inte helt nöjd med hur den relationen ser ut. Du väntar och väntar på att saker ska bli “bättre”, att personen ska förändras och att relation utvecklas och förvandlas till det du önskar att den ska vara.

Foto: Unsplash

Det är inte helt ovanligt att fastna i en fantasi om en relations eller partners “potential”. Men det är också viktigt att vara realistisk och ha insikt om vad som är rimligt att kräva av en annan person. Den hårda sanningen är att våra partners inte är deras potential. Även om människor kan förändras är det inget man kan kontrollera eller bestämma över utifrån.

Nedan listar vi sex tecken på att du har fastnat i en fantasibild av din relation.

  1. Du tänker ständigt på framtiden för relationen och hur saker “skulle kunna vara” istället för att njuta av din partner och relationen i nuet. Du tänker mycket på att saker skulle kunna vara “bättre” eller “annorlunda” och försöker därför ändra på din partner.
  2. Du fokuserar på det förflutna och hur saker och ting har varit när relationen var glänsande och ny. Du föredrar den första versionen av din partner framför personen den blivit idag.
  3. Du kommer med ursäkter för din partners problematiska beteenden och giftiga relationsdynamik.
  4. Du överförklarar problem eller utmaningar som uppstår i ditt förhållande till dina vänner och familj. Du blir defensiv när andra uttrycker sin oro över din relation och hälsa.
  5. Du känner att du jobbar hårdare på relationen än din partner. Du gör förändringar men din partner förblir densamma.
  6. Du är ständigt olycklig men försöker prata bort det. Du vill inte kännas vid de jobbiga känslor du känner inför din partner och ignorerar din dåliga magkänsla.

Källa: Psychology Today

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!