Nöje

6 tips som håller telefonen snabb och smidig

Få saker är lika frustrerande som en långsam telefon. Det gäller oavsett om orsaken är långa laddningstider eller att telefonen helt enkelt har långsam prestanda. Till och med en liten fördröjning kan bli otroligt frustrerande. Nu delar teknikföretaget OnePlus några enkla knep som går att använda för att se till att din telefon håller sig lika snabb och smidig som när den var ny.

Foto: Shutterstock

OnePlus har länge haft fokus på att förlänga livslängden på sina enheter och ser vikten i att hålla telefonen snabb och uppdaterad. Det är mycket som kan påverka mobilens prestanda. OnePlus har därför tagit fram några tips som enkelt kan förbättra telefonens hastighet.

  • Starta om telefonen

Att starta om telefonen kan låta väldigt simpelt, men en fullständig omstart kan faktiskt lösa många vanliga problem. Om din telefon har varit i gång flera dagar i sträck kan det vara en bra idé att starta om den. Vissa enheter, inklusive OnePlus enheter, kan ställas in att automatiskt starta om med jämna mellanrum.

  • Kontrollera din anslutning

Problemet är inte alltid telefonen i sig, i vissa fall beror det på din internetanslutning. Kontrollera din mobils signalstyrka om du är på språng eller ditt Wi-Fi om du är hemma. Du kan också överväga att byta frekvens på ditt Wi-Fi eller kolla om din router bör använda en annan kanal. Om du använder en OnePlus-enhet kan du slå på Dual Wi-Fi Accelleration för att använda både 2,4 och 5 GHz Wi-Fi samtidigt.

  • Vårstäda ditt utrymme

Med tiden fylls din telefon naturligtvis upp med allt från appar till skärmdumpar och gamla dokument. Samtidigt använder telefonen något som kallas swap-fil, eller RAM-expansion, där en del av lagringen används som extra minne. På grund av detta kan full lagring resultera i en långsammare telefon. Vårstäda bland dina filer och appar så borde du märka av en förbättring.

  • Håll telefonen kall

När vädret blir varmt och sommaren gör sitt intåg kan din telefon lätt bli varm, speciellt om den ligger i en bil eller i direkt solljus. För att undvika överhettning blir de flesta telefonerna långsammare när de blir för varma. Sitt i skuggan en stund så får den snabbt upp hastigheten igen. Detta går dubbelt så fort ifall din telefon, likt OnePlus 12-serien, har ett vapour chamber-based kylsystem.

  • Se till att din programvara är uppdaterad

Programuppdateringar ger inte bara nya funktioner och säkerhetsuppdateringar – de innehåller ofta betydande prestandaförbättringar. Se därför till att du har den senaste programvaran på din enhet.

  • Lås apparna du använder – stäng ner resten

Vissa appar hålls i gång i bakgrunden utan att du använder dem och det kan göra att telefonen blir långsammare. På OnePlus enheter finns Trinity Engine som gör att du kan svepa upp hemskärmen och låsa de appar som du vet att du kommer tillbaka till. Resten av apparna kan telefonen stänga ner.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!