Nöje

7 bästa smultronställena i Göteborg du bara måste besöka!

Solen skiner och termometern visar att nu är det sommar! Vid varmare tider är det många som väljer att söka sig utanför Stockholms gränser för att upptäcka allt vårt land har att erbjuda. Metro Modes tidigare redaktör Olivia Magnusson har delat med sig av sina sju bästa smultronställen vi bara måste upptäcka nästa gång vi besöker västkustens huvudstad!

Foto: Getty Images / Instagram @tredjelanggatan

Håkan Hellström, spårvagnen och Liseberg. Associationerna med Sveriges näst största stad är många och om man inte är bekant med Göteborg kan det ibland vara svårt att veta vart man hittar de där guldkornen som man bara måste upptäcka när man är på besök. I bildspelet nedan delar jag med mig av mina sju bästa smultronställen – vissa mer gömda än andra men alla helt klart värda ett besök nästa gång du befinner dig på västkusten!

Floramor & Krukatös

Floramor & Krukatös

Göteborgs oas för dig med gröna fingrar! Som namnet antyder drivs denna fantastiska lilla butik av mor florist och dotter keramiker och i familjen finns en lång hantverkstradition. Butiken består av en personlig mix av inredning, egen keramik och ovanliga växter och håller sig gömd på en kullerstensbelagd innegård i centrala Göteborg. Och när du är färdig med att botanisera i Floramor & Krukatös fantastiska atmosfär kan du avnjuta en kopp egenrostat kaffe av butikens grannar på den mysiga innegård som omger butiken.

Foto: Instagram @floramorochkrukatos

Nästa bild
Antikhallarna

Antikhallarna

Är en av Sveriges mest anrika platser för antikviteter! Huset som Antikhallarna idag befinner sig i är ett gammal bankpalats och består idag av 13 olika butiker som tillsammans har en oändlig kunskap om antikviteter. Antikhallarna har även ett välbesökt kafé som serverar lättare luncher och frukost – perfekt för lunchrasten.

Foto: Instagram @ivoryandgrace

Nästa bild
Styrsö

Styrsö

Styrsö är Göteborgs pärla och en av anledningarna till varför Västkusten också kallas för “bästkusten”. Hit kommer du genom att ta linje 282 från Saltholmen och medan du befinner dig på färjan, passa på att även njuta av omgivningen! Väl på plats erbjuder Styrsö allt från sol och bad till naturnära promenader och idylliska hus. På öns nordvästra sida, på Styrsö Tången, finner du även Båtebacken. Ett mysigt kafé där du kan avnjuta en god lunch med utsikt över sjö och skärgård.

Foto: Getty Images

Nästa bild
Magasinsgatan

Magasinsgatan

Göteborgs trendigaste kvarter och en given mötesplats! Här finner du allt från shopping och trendiga kaféer till hippa restauranger och barer göteborgarna mer än gärna sitter på när mörkret börjar falla in. Magasingatan ligger i centrums mitt och korsar tre av Göteborgs populäraste shoppinggator. I kvarteret finner du Göteborgska Velour, stilrena Acne och vår allas favoritinredningsbutik Artilleriet – Magasinsgatan har helt enkelt allt!

Foto: Instagram @damatteo

Nästa bild
Botaniska

Botaniska

Europas största och främsta botaniska trädgård! På sina 175 hektar rymmer 16 000 olika växtarter och naturreservatet är placerat mitt i Göteborg. Även om du inte har det största intresset för botanik, erbjuder trädgården fantastiska vandringsstråk och i trädgårdens kaféer kan du avnjuta god mat och dryck. Botaniska är den avkopplande söndagsaktiviteten vi alla söker!

Foto: Botaniska

Nästa bild
Tredje Långgatan

Tredje Långgatan

Långgatorna är gamla hamnkvarter som idag har blivit ett av Göteborgs mest populära område! Tredje Långgatan toppar listan och med dess många trendiga restauranger och populära barer kan vi bara förstå varför. Här hittar vi bland annat topprestaurangerna Tacos & Tequila och Made in China samt Saluhall Briggen. För att inte tala om det hypade stället Olssons Vin, a.k.a. “orangeriet”, som på senare tid har blivit gatans mittpunkt.

Foto: Instagram @olssons_vin / @tredjelanggatan

Nästa bild
Röda Sten

Röda Sten

Området runt “Röda Sten” har allt! Från vackra promenadstråk längst vattnet till konsthallar och mysiga restauranger. Under årets varmare månader är bryggan full av folk som vill fånga solens alla strålar och på uteserveringarna avnjuts god mat och dryck. På Röda Sten Konsthall kan du även uppleva utställningar och föreställningar av både svenska och utländska konstnärer. Röda Sten – en självklar samlingspunkt för alla!

Foto: Röda Sten

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!