Nöje

7 hemsökta svenska hotell att övernatta på – vågar du fira Halloween bland det övernaturliga?

Har du redan planer för Halloween? Om inte – vad sägs om att fira på ett hemsökt hotell bland skepnader och onaturliga ting?

Foto: Instagram @nilevab @borgvattnetsprastgard

Om det är någon gång vi vill ha spöklik stämning så är det på Halloween! Även om det är läskigt är det ändå en sjukt spännande och kittlande tanke på att själv få uppleva historierna man tidigare så många gånger hört och läst om. Har du tröttnat på att lyssna på spökhistorier och faktiskt vill uppleva dem istället, kan det vara dags att boka in en hotellnatt, men förvänta dig inte en god natts sömn…

Vågar du ta reda på om historierna stämmer? Kommer ett iskallt 2-årigt barn vilja krypa ner i din säng, kommer du vakna av att en lång och mörkklädd skepnad tittar på dig eller kommer du att bli nerslängd från en säng på Grand Hotels femte våning i Helsingborg? Det finns bara ett sätt att ta reda på det.

Kolla in bildspelet nedan för att ta del av spökhistorier från de 7 hemsökta hotellen.

Här hittar du fler artiklar om Halloween!

Häringe Slott i Haninge

Häringe Slott i Haninge

Om det vill krypa ner ett iskallt barn i din säng mitt i natten, är det förmodligen Gustav Horns son Axel som frös ihjäl en kall natt inne i Sjöflygeln endast två år gammal. Ryktet säger att han efter sin mammas död blev vanvårdad av sin faster och att han är en sorgsen men snäll ande. Flera gäster vittnar om att de vaknat av hulkande barngråt och det måste väl ändå vara Axel …

Boka här!

 

Foto: Instagram @haringeslott

Nästa bild
Bäckaskog Slott i Kristianstad

Bäckaskog Slott i Kristianstad

Enligt traditionen skulle häst och ägare dö på samma dag, så när kung Karl XV dog sköts hans häst. Om nätterna galopperar hästen i parken – och möter du hans blick kommer en olycka att ske. Om du istället ser ett förvridet kvinnoansikte dyka upp när du speglar dig, är det Elvira som en gång i tiden var gäst på hotellet och blev svårt skadad när hon fick krossat glas i ansiktet. Är du extremt rädd för andar ska du inte boka rum nr 19, där brukar det hända fler oförklarliga saker så som att dörren eller fönstret öppnas helt utan någon som helst förklaring…

Boka här!

 

Foto: backaskogslott.se

Nästa bild
Vadstena Klosterhotell i Östergötland

Vadstena Klosterhotell i Östergötland

Vad sägs om att övernatta i en av Sveriges äldsta byggnader? Här kan du uppleva att någon håller emot dörrarna från insidan när du försöker öppna rummet, lampor tänds och släcks utan anledning och märkliga skuggor kan fastna på dina foton du tagit härifrån. Det sägs även att det finns en gammal och ledsen dam som dock är pratglad – hon sätter sig gärna ned vid din sängkant.

Boka här!

Foto: Instagram @klosterhotellet

Nästa bild
Borgvattnets spökprästgård i Jämtland

Borgvattnets spökprästgård i Jämtland

Vågar du bo i  Sveriges mest hemsökta hus mitt i de jämtländska skogarna? Den som vågar stanna kvar ända till morgonen belönas med frukost och diplom … Vissa har tagit till flykten och aldrig mer återvänt, enligt personal på spökprästgården.

Inte nog med oförklarliga ljud och fotsteg: på slutet av 40-talet kastades prästen Erik Lindgren ut ur en gungstol gång på gång och präster som haft arbetsrum här har vittnat om att de inte får vara i fred.

Boka här!

 

 

Foto: Instagram @borgvattnetsprastgard

Nästa bild
Södertuna slott i Gnesta

Södertuna slott i Gnesta

En älskarinna till en av de forna ägarna fick aldrig vistas utanför sitt rum och är fortfarande inlåst där – så här kommer du inte få många timmars sömn.

Gungstolar som gungar trots att ingen är där, gråaktiga skepnader och garderobsdörrar som lever sitt egna liv är bara av några sakerna du riskerar att uppleva. Spöket visar sig framför allt för män som checkar in ensamma …

En morgon mötte personalen en man som låg på parkbänken utanför slottet – han hade inte vågat sova kvar i rummet.

Boka här!

 

Foto: Instagram @sodertunaslott

Nästa bild
Grand hotel i Helsingborg

Grand hotel i Helsingborg

En karl och hans älskarinna checkade in ett rum på 1920-talet på femte våningen. Hustrun till mannen fick reda på att han var otrogen och för att försöka rädda äktenskapet (eller hämnas?) funderade makarna ut en plan – att göra sig av med älskarinnan. Efter ett tag försvann kvinnan spårlöst och sedan dess har oförklarkliga saker skett på femte våningen. Gäster känner sig iakttagna, rummen är oförklarligt kalla och på våningsplanet tänds och släcks lampor.

2009 vägrade SAS-personal sova på hotellet med anledning av den mördade älskarinnas vålnad. Att man inte kunde ta den vanliga hissen upp till femman utan istället fick ta en gammal hiss med kuslig gallerdörr startade obehagskänslorna … Väl inne i rummen hörs oförklarliga ljud, du kan se gardinerna röra på sig och om du har otur blir du nerputtad från sängen av en onaturlig kraft. En flygvärdinna valde att sätta sig i receptionen och sova där hela natten – hon klarade inte av att spendera hela natten inne på rummet. När SAS flygpersonal vägrade att bo på femte våningen, gick hotellet med på att renovera våningen. Men kan man verkligen renovera bort ett spöke? Ta reda på det om du törs!

Boka här!

Foto: nordicchoicehotel.se

Nästa bild
Hotell Stenkullen norr om Norrköping

Hotell Stenkullen norr om Norrköping

Precis intill E4:an strax norr om Norrköping skymtar ett förfallet och spöklikt hus. Om du plötsligt måste ta in på hotell och hamnar här kommer du råka på ett och annat spöke. Hotellet har ingen hemsida, inte heller en egen avfart men det går ändå bra att bo här – om du vågar, vill säga … Det ödsliga hotellet har ett spöke som tittar till alla gäster som checkar in och även tv-programmet “Det okända” har besökt hotellet.

Maria, hotellets ägare, har bott på hotellet hela sitt liv och vittnar om flertalet hotellgäster som känner sig iakttagna och vaknar mitt i natten. Vaknar du upp och en lång, mörkklädd skepnad tittar på dig, så vänta ut honom. Han går bara runt en stund och kollar så att allt är bra.

Maria berättade till Expressen om en situation där ett par hotellgäster oförskämt och påträngande föreslog att köpa precis allt i huset. Men det skulle de komma att ångra – mitt i natten vaknade de vettskrämda av ett glashänge från en kristallkrona som trillade ner på dem. Maria är övertygad om att det måste varit en ande som ville tillrättavisa gästerna.

Boka här: Ingen hemsida, det bästa sättet är att ta bilen och åka dit.

Foto: Instagram @nilevab

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!