Nöje

7 inspirerande nyårslöften du VERKLIGEN bör prioritera (och hålla)!

Nytt år kommer med nya möjligheter! Vi känner peppen flöda, nystarten spira och börjar genast sätta upp nya, skyhöga mål utan att riktigt tänka efter vad de innebär. I år skippar vi “träna mer”, “äta nyttigare” och “klättra på jobbet” utan fokuserar mer på vårt välmående. Här är sju löften vi (och du) verkligen borde hålla 2022!

Foto: Unsplash

1. Le mer – och få SÅ mycket tillbaka

Visste du att ett enda leende kan förändra hela din dag, från dålig till bra på några millesekunder? Testa, så kommer en ny värld att öppnas. Le mot främlingar på stan, mot kollegor i korridoren, och när du kommer hem och möter din partner/barn eller kanske husdjur. Leenden smittar omedelbart – och ger din omgivning en riktig glädjeboost. Börjar du att dela ut dem till människor i din närhet, så kan du räkna med att få tillbaka, i överflöd.

Forskare vid universitetet i Wisconsin gjorde en studie, som publicerades i tidskriften Trends in Cognitive Sciences, där de kommit fram till att ditt leende får andra du möter att må bättre, precis som ditt dåliga humör får andra att må sämre.

2. Våga säga nej

Vi vet, det är frestande att svara ja på precis allt, fast man inners inne skriker nej. Att lära sig att säga nej kräver som allt annat en vill bli bra på – träning. Börja att testa att säga nej till de enklaste sakerna, men som du inte känner för. Med tiden kommer du av automatik att våga säga nej till “större saker” som du helt enkelt inte vill. “Nej, jag vill inte jobba över idag igen, tack som frågar, chefen.”

3. Planera in tid för återhämtning

Den här punkten är så viktig i dagens prestationssamhälle där det till och med blivit en “tävling” över vem som gör flest saker om helgerna. Att ligga på soffan och kolla upp i taket är bara att glömma, och går det att proppa in saker som fyller hela dagarna så är det bra. Och det kan vara hur härligt som helst (ibland), men planera också in tid för att “göra ingenting” i år. Det kan komma att bli din nya hobby!

4. Skratta mer (och förläng livet)! 

Precis som att leenden smittar så gör skratt det. Börjar någon i ett sällskap att skratta så skrattar snart alla i takt (ibland utan att någon i sällskapet vet vad de skrattar åt). Skratt är befriande och bästa botemedlet mot stress och oro. Ett gott skratt förlänger livet – men hur vetenskapligt är det egentligen? Rätt mycket faktiskt, skriver Expressen som hänvisar till studier som visar att du även blir smartare, gladare, får bättre relationer samt klarar motgångar mycket bättre – om du skrattar mer.

5. Undvik en fullbokad kalender

Så fort du har ett hål i din kalender så betyder det inte att du akut behöver fylla det. Låt din kalender bestå av luckor och sträva inte efter att ha saker inbokade 24/7. Tillåt dig själv att känna att vissa dagar är helt fri. Som ett oskrivet blad, du kommer att älska det!

6. Prioritera DIG själv

Vi prioriterar ofta och gärna alla andra i vår närhet (vilket absolut inte behöver vara någonting negativt) men glömmer ibland bort oss själva. Ett bra nyårslöfte är att sträva efter att vara din egen bästa vän. Låt magkänslan styra dig framåt, välj utifrån glädje, gör saker som får dig att må bra, och glöm inte att klappa dig själv på axeln då och då – för att du är du!

7. Skapa tid för reflektion

Livet går inte att pausa, och kör på i en hejdundrande fart. Mycket tid består av jobb och andra rutiner, och det är inte allt för ofta vi hinner sätta oss ner och reflektera över allt som händer, vad vi vill, om vi är inne på rätt väg i livet eller kanske behöver byta riktning. Unna dig därför tid för reflektion 2022, och du kommer att få så mycket tillbaka. Om du gör det i samband med löpning i skogen, träning på gymmet, promenad till jobbet eller avvarar tio minuter varje kväll till att skriva i en dagbok spelar ingen roll.

Med dessa nyårslöften vill vi på Metro Mode önska dig en fantastisk start på nya året, och ett glimrande och välmående 2022.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!