Nöje

7 kärlekstips att lägga under kudden på midsommar

Dejtingappen Hinge delar sina bästa tips för att du ska kunna träffa den rätte under midsommar!

Foto: Pexels

Förväntansfulla singlar runt om i Sverige kanske förbereder sig för den klassiska traditionen att lägga sju sorters blommor under kudden för att drömma om sin framtida kärlek. Hinges dejtingexpert Logan Ury delar sina sju bästa tips inför högtidshelgen!

1. Uppdatera din dejtingprofil

Skapa en autentisk dejtingprofil som visar potentiella matchningar vem du är. Välj foton som berättar din historia, gärna med familj och vänner också för att visa att du har ett hälsosamt socialt liv. Inkludera även en inspelad rösthälsning för att visa mer av dig själv på din profil. Fler än två tredjedelar (64%) av dejtarna på Hinge tycker nämligen att rösten är en viktig faktor för att avgöra om de gillar någon. Slutligen, tänk på din profil som inledningen till en bra konversation, dela något som en potentiell dejt kan svara på eller ställa en följdfråga kring.

2. Gå ut på en bra dejt för att undvika “the phone zone”

Att komma ut på en dejt är det första steget för att förvandla din matchning online till kemi i verkligheten. Tre dagar efter en matchning är det bäst att boka en träff, anser 62% av Hinge-dejtarna. Att vänta för länge kan göra att man fastnar i “the phone zone”, en digital konversation där själva dejten rinner ut i sanden.

3. Att lyssna är nyckeln för att få till en andra dejt

Väl ute på en dejt, bygg en känslomässig koppling genom att aktivt lyssna och minimera störningsmoment. Faktum är att 91% av HBTQIA+ Hinge-dejtarna uppger att de inte skulle gå på en andra dejt med någon som bara pratar om sig själva på den första dejten. Var närvarande och nyfiken, ställ frågor, ta ögonkontakt och använd positivt kroppsspråk, som att nicka och le. Och lägg undan telefonen! Att använda din telefon på en dejt kan klippa ett känslomässigt band.

4. Emotionell sårbarhet är hett!

Det är inte coolt att spela cool. En nyligen genomförd Hinge-studie avslöjade att 52% av svenskarna bedömer emotionell sårbarhet som den viktigaste egenskapen när de letar efter en potentiell partner, högre än egenskaper som humor (32%) och utseende (12%). Bygg en djupare koppling med din dejt genom att öppna upp inom dessa nyckelområden: värderingar, känslor, samt förhoppningar och rädslor.

5. Gör dina avsikter tydliga

Det är en stor grön flagga när en dejt tydliggör sina avsikter. Mer än hälften (56%) av Hinge-användarna som har varit i ett “situationship”, ett odefinierat romantiskt förhållande, uppgav att tvetydigheten uppkom från det faktum att de inte visste vad den andra personen ville ha. Att vara öppen med sina känslor möjliggör samstämmiga relationsmål.  

6. Sluta leta efter “gnistan”

Det finns en kulturell besatthet av att känna “gnistan” efter en första dejt, men gnistan (eller dess frånvaro) indikerar inte nödvändigtvis om någon är en bra matchning eller inte. Fundera istället på faktorer såsom om samtalet flöt på eller om era värderingar överensstämde. Gnistan kan ibland komma först senare, det kan ta tid att bygga upp personkemin.

7. Prioritera dina känslor

Efter en dejt funderar du kanske på om personen gillade dig och om hen vill ses igen. Men ibland glömmer vi att ställa samma frågor till oss själva. Det kan hjälpa att ha en checklista med frågor att ställa till oss själva efter en dejt: Vilka egenskaper frambringade dejten hos mig? Fick jag några fysiska känslor? Kände jag mig hörd? Passa på att inventera dina känslor efter dejten.

Oavsett om du lägger sju sorters blommor under kudden eller inte på midsommarnatten, så kan dessa handfasta tips förhoppningsvis göra verklighet av dina drömmar.

Foto: Pexels

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!