Nöje

7 lekar för vuxna som får fart på nyårsfesten

På jakt efter några aktiviteter att göra med kompisgänget på nyårsafton? Vi har samlat de bästa nyårslekarna för vuxna som gör festen extra rolig.

Foto: Unsplash

Oavsett om ert kompisgäng älskar quiz eller mer fysiska lekar så innehåller vår lista över nyårslekar för vuxna något för er. Här är sju lekar som garanterat gör nyårsfesten till årets bästa fest.

1. Nyårsquiz

En aktivitet som alla kan vara med på är ett quiz! Om du vill kan du hitta på ett eget, annars har Quiza ett som passar utmärkt för festligheterna.

2. Två nyårslöften och en lögn

Denna lek har ett enkelt upplägg: alla deltagare får komma på tre nyårslöften, varav ett är en lögn. I tur och ordning läser man upp sina löften och sedan får resten av gruppen gissa vilket av dessa som är en lögn.

3. Maffia

Maffia är en lek som tar lite längre tid men som kan bli riktigt rolig. Detta rollspel kräver minst sex deltagare, som gärna får vara i tonåren eller äldre. I övrigt krävs endast en kortlek. Spelreglerna för Maffia hittar du här.

4. Aldrig har jag postat

Detta är ett så kallat drinking game, som endast kräver att alla har något (alkoholhaltigt) att dricka. En deltagare börjar med att säga: “Aldrig har jag postat…” och avslutar sedan meningen med något som är klyschigt att posta på Instagram, till exempel en solnedgång. De som har postat just detta får då ta en klunk ur sina glas.

5. Nyårscharader

Nyårscharader fungerar som charader i övrigt, men den som förbereder leken skriver ner händelser från året som gått som man sedan får agera ut.

6. Fyll champagneflöjten

Detta är en lek som passar er som inte har något emot lite spill! Varje deltagare får en champagneflöjt, en plastsked och en skål med champagne. Målet är att så fort som möjligt fylla sitt glas med champagne med hjälp av plastskeden. Den som vinner ställer sig upp och håller ett nyårstal inför gruppen.

7. Musikquiz

Förbered en spellista med låtar som kommit ut under året och spela en snutt av var och en. Deltagarna får sedan gissa både artist och låttitel.

Källor: Lekarkivet, Quiza, Kalasguiden

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!