Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

7 saker alla som sparar pengar kan känna igen sig i

Att behöva spara pengar och gå miste om massa roligt är såklart aldrig kul. Om du befinner dig i en spara-situation kan du säkerligen känna igen dig i de sju olika påståendena nedan!

Foto: Rex/Shutterstock;Unsplash

Känslan av att behöva spara pengar när det finns 100 andra roliga saker att göra är ju allt annat än kul. Utöver räkningar att betala kanske du sparar till den där lägenheten (som just nu känns så långt bort), jorden runt-resan eller drömväskan du trånat efter ett tag. Ibland kan det faktiskt kännas helt omöjligt att spara, särskilt när det finns andra roliga saker som lockar, som tyvärr kostar pengar! Känner du igen dig i de olika situationerna nedan?

En brunch med tjejerna får ditt hjärta att brista för en kort stund

Du tittar direkt på det billigaste alternativet när du får menyn. Din hjärna går på högvarv – ska du faktiskt unna dig det där du egentligen vill äta eller hålla hårt i pengarna?

Är bättre än någonsin på huvudräkning (eller på att ta upp mobilens kalkylator)

När det kommer till att spara är det viktigt att hålla koll på månadens budget. Du trodde aldrig att dagen skulle komma – men du har blivit grym på huvudräkning. Eller så har du blivit rekordsnabb på att ta upp mobilens kalkylator.

Splitta på restaurangnotan framkallar ångest

Du är egentligen inte en snål person men nu när du är helt inne i ditt sparande så får restaurangnotan med alla dina vänner dig att bli smått orolig. Med tanke på din situation tar du det billigaste på menyn och dricker dessutom vatten – men dina vänner föreslår att ni ska splitta på notan rakt av. Du måste alltså betala för alla drinkar och dyra rätter, något som just nu inte känns helt rätt… Nästa gång föreslår du middag hemma istället!

Känner fomo när du stannar hemma en fredag kväll

Att gå ut med dina vänner på helgerna har sedan tidigare varit givet för dig men du har också insett att pengarna flyger iväg. En utekväll med drinkar, taxi, och slutligen fyllekäk är allt ifrån billigt. Därför har det blivit vanligare att du spenderar dina fredagskvällar i soffan än på dansgolvet. Du har börjat uppskatta dina hemmakvällar men du upplever också en rejäl dos fomo (fear of missing out).

Beställer öl istället för drinkar ute

Om du trots allt valt att gå ut en helg gäller det att spara in på det som går att spara. Du beställer det billigaste i baren istället för drinkar, du åker kollektivt/uber istället för taxi och du struntar i fyllekäket.

Skjuter upp på resor du drömmer om

Det hugger till i hjärtat när du inser att du inte kan följa med på den där weekend-resan dina vänner planerar. En resa kommer få budgeten att springa iväg och du får nöja dig att dagdrömma om en resa i sommar istället. Du hoppas innerligt på att skatteåterbäringen kommer med ett positivt besked!

Ditt shoppinghjärta gråter

Du vill så gärna klicka hem vårens alla trendköp men du måste låta bli… Att stilla shoppingsuget är ingen idé, du vet trots allt att det inte blir något lägenhetsköp om du låter din inre fashionista ta över.

Termos istället för take away-kaffe 

Dina vardagliga take away-köp pausar du under din intensiva sparande-period. Istället bär du med dig ditt koffein-bränsle i en termos – smart!

Källa: Elitedaily

Läs också: 7 saker att göra i helgen – trots att du är luspank och det är svinkallt ute

14 onödiga saker du måste sluta slösa pengar på

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!