Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

7 saker du inte visste att du kunde göra med din Iphone

selfie-iphone-mobilI dag använder vi våra telefoner till nästan allt och de har massvis med funktioner för att underlätta våra liv. I bland har de till och med funktioner som vi inte ens känner till.
 
1. Enklare sätt att ta selfies!
Är din arm lite för kort för att du ska kunna ta en perfekt selfie? Använd dina hörlurar. Koppla in dem i mobilen och starta kameran. Därefter tar du en bild genom att klicka på fjärrkontrollen som finns på hörlurarna!
 
2. Påmind på rätt plats
En av de bästa funktionerna som Iphone har är att den kan påminna dig om saker på rätt plats. Säg att du behöver köpa kaffe, då kan du ställa in att när du passerar affären så kommer din telefon att påminna dig. Hur bra som helst! Du går bara in i påminnelse-appen och skapar en ny påminnelse. Där kan du också välja “påminn mig på en plats” och där ställer du in exakt vart du vill att den ska påminna dig.
 
3. Vattenpass
Ska du sätta upp en tavla eller en hylla och saknar ett vattenpass för och se om de hänger rakt? Då är det bara och använda mobilen. Starta kompass-appen och lägga därefter mobilen precis som ett vattenpass, fungerar utmärkt!
 
4. Ladda snabbare
Flight mode är inte bara bra när du ska flyga utan det är också jättebra när du snabbt behöver få mer batteri. Sätt på flight mode och ladda därefter mobilen, den kommer då att laddas upp dubbelt så snabbt.
 
5. Genvägar
I bland kommer man på sig själv med att scrolla och scrolla och scrolla. Tills man inser att man vill tillbaka till början. Det enda du behöver göra då är att trycka högst upp i appen så kommer den automatiskt hoppa tillbaka till början.
 
6. Sova bättre
De flesta av oss älskar att titta igenom telefonen innan vi ska sova. Det är dock ingen bra ide då dina ögon blir irriterade och du kan få svårt och sova efteråt. Som tur var har Iphone såklart en funktion för detta. Gå in under inställningar >> Allmänt >> Hjälpmedel >> och klicka i invertera färger. Din telefon ändrar då färginställningarna som är bättre för dina ögon.
 
7. Enkelt byta låt
Istället för att byta låt på telefonen kan du göra det direkt i hörlurarna. Hörlurarna har ju som alla veta volymjustering och en knapp för att pausa musiken. MEN om du dubbelklickar på pausknappen så hoppar den till nästa låt och om du trippelklickar så går den tillbaka till låten som var innan. Supersmidigt!
 
7. Ta flera bilder på en gång
När man ska ta en familjebild så är det oftast någon som blir dålig, det här kan enkelt undvikas genom att ta massvis med bilder. Genom att hålla ner kameraknappen så tar du flera bilder samtidigt(det står hur många du tagit) och har många att välja på efteråt.
 

Foto: REX/Shutterstock

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!