Nöje

7 saker du inte visste om Michelle Obama

7 saker du inte visste om Michelle Obama
7 Se Bildspelet
https://metromode.se/files/2016/11/Michelle-obama-1.jpg

Fakta om Michelle Obama

Michelle Obama föddes 17 januari 1964 i Chicago och växte upp i en etta tillsammans med sina föräldrar och hennes storebror. 15 minuter därifrån bodde hennes blivande man Barack Obama.

Foto: REX

https://metromode.se/files/2016/11/michelle-obama-3.jpg

Fakta om Michelle Obama

Hon är en av tre first ladies som har en examen. Michelle var smart redan som barn, hon hoppade bland annat över andra klass. Efter high school pluggade hon på Princeton University och sedan på Harvard Law School. De andra first ladies är Hilary Clinton och Laura Bush.

Foto: REX

https://metromode.se/files/2016/11/michelle-obama-2.jpg

Fakta om Michelle Obama

Hon träffade Barack Obama när hon var hans mentor.  Hon jobbade på advokatbyrån Sidley and Austin när hon skulle vara mentor och sommarjobbaren Barack Obama. Han försökte bjuda ut henne flera gånger men hon tackade nej, tyckte det var opassande. Michelle gav tillslut med sig och resten är historia. På deras första dejt såg de filmen Do the Right Thing.

Foto: REX

https://metromode.se/files/2016/11/michelle-obama-4.jpg

Fakta om Michelle Obama

När Sasha var fyra månader blev Michelle erbjuden en arbetsintervju på University of Chicago Medical Center. Det enda problemet var att hon inte kunde hitta någon barnvakt när hon skulle på intervjun. Så Sasha fick helt enkelt följa med på intervjun. Hur gick det då? Hon fick jobbet.

Foto: REX

https://metromode.se/files/2016/11/michelle-obama-5.jpg

Fakta om Michelle Obama

Hon är 180 centimeter lång, men det gör henne inte till den längsta first ladyn. Eleanor Roosevelt var nämligen exakt lika lång och den nya first ladyn Melania Trump är faktiskt även hon 180 centimeter.

Foto: REX

https://metromode.se/files/2016/11/michelle-obama-6.jpg

Fakta om Michelle Obama

Michelle älskar Stevie Wonder och hennes favoritintresse är att träna (hon går upp halv fem varje morgon och springer på löpbandet). På sin Facebook ska hon även ha listat ”att vara mamma” och sudoku som hennes största intressen.

Foto: REX

https://metromode.se/files/2016/11/michelle-obama-7.jpg

Fakta om Michelle Obama

Hennes favoriträtt är pommes frites. Valerie Jarrett, rådgivare till Vita huset och nära vän till familjen har berättade för CBS om First Ladyns sug efter de gyllene pinnarna. “När vi är ute och reser och haft en lång dag, så letar vi alltid efter ett ställe där vi kan äta pommes frites. Har vi varit riktigt bra får vi även en cheeseburgare.

Foto: REX

Michelle Obamas tid som USAs first lady börjar gå mot sitt slut, men vad vet vi om henne egentligen? Förutom att hon verkar superhärlig och en riktigt power women. Vi listar sju saker som du förmodligen inte visste om USAs first lady. 

I januari flyttar de från Vita huset och lämna plats åt familjen Trump, men innan det så passar vi på att lära känna henne lite extra. För visste du till exempel att hennes favoriträtt är pommes frites och att hon tog med sin fyra månaders bebis på en arbetsintervju?

 

Nyfiken på hur familjen Obamas liv blir efter att de lämnar presidentlivet? Här hittar du bilder på huset som de ska flytta till.

 

Foto: REX

Källa: seventeen.com, mic.com & vogue.com

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!