Nöje

7 saker som du garanterat älskar om du är introvert

Som introvert har du ofta andra behov än extroverta personer. Vi listar sju saker som gör introverta personer lite extra glada!

Foto: Shutterstock

Om din personlighet drar åt det introverta hållet känner du dig troligtvis uttömd efter sociala interaktioner, och fyller på dina energireserver genom att spendera tid på egen hand. Känner du igen dig? Då har följande saker förmodligen en positiv effekt på ditt humör!

1. Djupa samtal

Som introvert är du förmodligen inte särskilt förtjust i kallprat. Om du ska lägga energi på ett samtal vill du helst att det ska handla om djupare ämnen – annars känns det som att du slösar dina resurser på oväsentligheter.

2. Att lyssna på lugn musik

Visste du att det finns studier som visar att introverta personer är mer känsliga för starka eller distraherande ljud, samt att de i regel behöver mindre extern stimulans för att balansera sin energi (något som beror på att de i regel har väldigt aktiva hjärnor)?

Som en följd av detta är lugn musik ofta njutbart för introverta personer, då detta hjälper dem att slappna av när livet känns extra hektiskt.

3. När någon sms:ar istället för att ringa

Man ska inte dra alla introverta över en kam men det är ganska vanligt att introverta personer gillar att ha betänketid innan de uttalar sig om saker. Därför föredrar många sms över telefonsamtal – det ger dem chansen att i lugn och ro fundera ut vad de vill säga.

4. Hobbies

Om du frågar en introvert person vad de gillar att göra så nämner de ofta en hobby. Introverta personer älskar att ägna sig åt sina specialintressen, oavsett om det handlar om långa skogspromenader, litteratur, musik, konst eller något annat.

5. Självständigt arbete

Introverta personer var sällan de som älskade grupparbete i skolan. Som introvert arbetar du helst själv, såvida din samarbetspartner inte är någon som du har en bra relation till och som delar din arbetsmoral.

Att arbeta på egen hand gör att du som introvert kan fokusera på uppgiften utan att behöva förlita dig på någon annan. Du anser att du uppnår bäst resultat genom självständigt arbete, och helst slipper du distraktioner så att dina energinivåer håller sig på topp.

6. En meningsfull tillvaro

Många introverta personer upplever att det inte räcker att ha ett jobb som endast betalar räkningarna – du behöver ett arbete som känns meningsfullt. Om detta inte är möjligt kompenserar du genom en meningsfull hobby eller dylikt. Utan något som gör tillvaron meningsfull riskerar du att känna dig olycklig.

7. När folk förstår ens behov av egentid

Introverta personer behöver omge sig med personer som förstår att de inte orkar med hur mycket socialt umgänge som helst. De bästa personerna accepterar detta helt och fullt – utan att döma.

Källor: All About Introverts, Healthline, Introvert Dear, Diary of an Introvert

Foto: Shutterstock

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!