Nöje

7 saker som framgångsrika personer aldrig säger

Att vara framgångsrik betyder olika för olika personer. Men för att bli framgångsrik på jobbet så finns det några enkla knep att följa eller rättare sagt saker du aldrig ska säga. Här är 7 saker som framgångsrika personer aldrig säger.

Foto: @anitadacosta, Unsplash

1. ”Jag tar aldrig semester”

Att aldrig ta semester är något av de dummaste du kan göra. Alla andra tar ju semester så varför skulle inte du? Framgångsrika personer vet hur viktigt det är att ta det lugnt och ladda batterierna. Att ha semester är jätteviktigt och något du har rätt till. En utarbetad medarbetare kommer ingenstans.

2. ”Jag kan inte”

Framgångsrika personer säger aldrig ”jag kan inte”. Det uttrycket existerar inte i deras värld.

3. ”Jag får inte tillräckligt betalt för detta”

Om sanningen ska fram får nästan ingen i dag tillräckligt betalt för de jobb de gör, men att klaga över det skapar dålig stämning och en dålig relation till din chef. Framgång och pengar kommer om du jobbar hårt – och satsa istället på att höja din lön vid lönesamtalet istället för att vägra vissa saker av princip.

4. ”Jag vet inte hur man gör”

Framgångsrika personer säger aldrig att de inte vet hur man gör något. Även om de inte vet hur man gör så ser de till att lista ut det. Antingen genom att observera andra som kan, ställa frågor eller göra research.

5. ”Ja” (till allt)

Att säga ja till allt kommer inte förbättra dina karriärmöjligheter eller ditt liv. Det går inte att göra allt och att kunna säga nej är viktigt och visar på styrka.

6. ”Jag har inte tid”

Att säga att man inte har tid för något innebär egentligen att du inte vill göra det. Framgångsrika kvinnor lägger istället fram det som att de absolut kan göra det men det kommer att ta så här lång tid alternativt att de just nu jobbar med en sak och det kanske är bättre om någon annan gör det istället. Allting handlar om att lägga fram det på rätt sätt.

7. ”Det är inte rättvist”

Livet är inte rättvist. Hur många gånger har vi inte hört det? Framgångsrika personer fokuserar på vad de kan göra och inte på hur orättvisa saker är. Framgångsrika personer slösar ingen tid på att klaga, det skapar bara dålig stämning och du ses som en negativ person.

Källa: marieclaire.com

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!