Nöje

7 sätt att få igång ett samtal på dejtingappen – enligt relationsexperterna

Det kan vara klurigt att få igång ett spännande och givande samtal på dejtingapparna. Mycket hänger på hur du inleder er kontakt och att väcka ett intresse hos den andra. Nedan listar vi sju sätt att få igång samtalet enligt relationsexperter.

Foto: Unsplash

Vill du starta en konversation med något mer spännande än “Hej, hur mår du?” har vi de absolut bästa tipsen. Enligt en analys från 2021 visade det sig att över hälften av alla konversationer på Tinder endast innehåller ett meddelande – och alltså är obesvarade. Av den anledningen är ditt första meddelande kanske viktigare än du tror. Nedan listar vi sju sätt att få igång ett samtal när du skickar det första meddelandet på en dejtingapp – enligt relationsexperterna.

1. Fråga om något specifikt

Forskning har visat att användandet av fraser som “du nämnde” eller “jag märkte det” som visar att du verkligen spanat in någons profil, resulterar i högre svarsfrekvens. Använd din potentiella dejts bild eller bio som en språngbräda till konversation helt enkelt.

2. Ställ en rolig “Vill du hellre?”-fråga

Skippa kallpratet och ställ en rolig fråga, för att få en bättre uppfattning om din matchs personlighet, vad hen gillar eller ogillar. I bästa fall leder även detta till att ni inser att ni har liknande humor. Förslag på “vill du hellre?”-frågor.
– Skulle du hellre ha alla pengar i världen eller all tid i världen?
– Skulle du hellre kunna kontrollera din framtid eller förändra det förflutna?
– Skulle du hellre spendera en helg i pyjamas framför Netflix eller bestiga Norges högsta berg?

3. Ställ en öppen fråga

Genom att ställa öppna frågor skapar du fler möjligheter till samtal där du kan få en bra uppfattning om vem personen är. Det kan handla om vad som händer i personens liv. Ett sådant samtal kan ge dig massa information om arbete, vänskaper och relation till familj. Förhoppningsvis är det en person som även ställer frågor tillbaka. Akta dig om det är någon som bara pratar om sig själv!

4. Berätta vad du söker i en partner

Vad ärlig med vad du söker i en relation, lägg alla kort på bordet helt enkelt. Till exempel kan du säga att du letar efter någon som kan hjälpa dig att utforska den nya staden du precis har flyttat till, eller att du letar efter en långsiktig relation med någon du kan presentera för din familj. Även om det kan kännas läskigt att dela den informationen om sig själv kommer den som söker samma sak att uppskatta din ärlighet.

5. Fråga vad den andra söker i en partner

Att undersöka någon annans förhoppningar och avsikter med dejting kan vara bra av samma anledning som ovan. Du kan säga något i stil med: “Är du på den här appen bara för att ha lite kul eller letar du efter något seriöst?” På så sätt kan du sålla bort de personer som inte har samma avsikter med dejtandet som du. Det kan vara en god idé att krydda den här sortens frågor med lite humor.

6. Våga gå på djupet

Om du är trött på ytligt snack kan du utmana din match genom att ställa en fråga som går på djupet. “Vad är det mest meningsfulla som har hänt sig under ditt liv?” kan vara en spännande fråga att få svar på. Oavsett svar kan du få en uppfattning om personlighet, ifall någon inte är rädd för att dela något känslomässigt eller om den helst håller sig till ytan. Var observant på att det kan handla om blyghet också!

7. Föreslå att ni flyttar konversationen från appen

Mycket kan hända när ni flyttar konversationen från appen över till en annan form. Kanske är ljud- eller videosamtal en bra idé för att verkligen kolla av stämning och hur väl ni matchar innan ni bestämmer att ses i verkligheten.

Källa: Insider

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!