Nöje

7 skådespelerskor som fick höra att de inte var “tillräckligt snygga” för Hollywood

Inte tillräckligt snygg, smal sexig eller smart är bara några av alla de kommenterar som till och med våra allra största Hollywoodstjärnor har fått höra. 

Foto: Instagram @reesewitherspoon, @theroyalfamily    

Här berättar sju Hollywoodstjärnor om hur de har stått emot sexism och negativa kommentarer om sina utseenden – något som till en början nästan avskräckte dem från att följa sina drömmar

Källa: Harper’s Bazaar

 

Selena Gomez

Selena Gomez

Selena Gomez är en av världens största popstjärnor och en stor förebild för sina kvinnliga fans. Under en konsert avslöjade sångerskan att hon ändå konstant får höra att hon inte duger som hon är:

”Jag måste berätta för er, jag får höra det hela tiden, varje dag… Att jag inte är tillräckligt sexig, eller tillräckligt cool eller att jag behöver göra det här för att bli accepterad. Låt mig säga er en sak: det sexigaste som finns… är klass. Jag lovar att var och en av er är skapta för att vara den ni är. Det är det som är så attraktivt och vackert. Glöm inte det, även när det känns svårt.”

Foto: Instagram @selenagomez

Nästa bild
Reese Witherspoon

Reese Witherspoon

I en intervju för några år sedan berättar Big Little Lies-stjärnan Reese Witherspoon om hur hon fick öva på att hålla fokus och att vara tuff, för att klara av att bli avvisad:

”När jag först kom till Los Angeles så fick jag höra, ’Nej, inte rätt – inte tillräckligt lång, inte tillräckligt snygg, inte tillräckligt smart’. Men jag brydde mig inte om deras åsikter. Jag är envis.”

Foto: Instagram @reesewitherspoon

Nästa bild
Meghan Markle

Meghan Markle

Meghan Markle är högaktuell just nu efter den omtalade intervjun med Oprah – men tidiagre har hon haft en framgångsrik karriär som skådespelerska och entreprenör.

Trots detta har Suits-stjärnan kämpat med bristande självkänsla, mycket på grund av den dömande bransch hon verkar i. I Darling Magazine skrev hon i hösten 2018: ”Jag var i tidiga 20-årsåldern och försökte att hitta mitt värde i en industri som dömer en i allt du inte är gentemot allt du är. Inte tillräckligt smal, inte tillräckligt snygg, inte tillräckligt etnisk, men samtidigt för smal, för etnisk, för snygg nästa dag.” Allt förändrades en dag då en rollsättare sa till Meghan det hon länge behövt få höra: ”Du måste förstå att du är tillräcklig.”

Nästa bild
Kate Winslet

Kate Winslet

När Kate Winslet vann sitt tredje BAFTA-pris 2017 använde hon sitt tacktal till att ge svar på tal till alla som i början av hennes karriär sa att hon var för kurvig för att få några bra roller.

”När jag var yngre, när jag var 14 år, fick jag höra av en dramalärare att jag kanske skulle lyckas helt okej om jag nöjde mig med roller för de tjocka tjejerna”, sa Kate i sitt tal.

”Det jag alltid känner i de här situationerna är att alla unga tjejer som någon gång blivit nedtryckt av en lärare, en vän, till och med av en förälder, lyssna inte på det, så gjorde jag – jag fortsatte och jag kom över mina rädslor och min osäkerhet.”

Läs mer: Kate Winslet: “Jag har bestämt mig för att älska min rumpa eftersom ingen annan gör det!”

Nästa bild
Winona Ryder

Winona Ryder

2017 gjorde Winona Ryder en efterlängtad comeback i Netflix-succén Stranger Things, då berättade även stjärnan att hon fick rådet som yngre att ge upp sin dröm att bli skådespelerska – eftersom hon inte hade rätt look eller var ”tillräckligt snygg”.

”Jag kommer särskilt ihåg en gång. Jag var mitt i en audition, mitt i en mening, när rollsättaren sa: ’Hör här. Du borde inte bli skådespelerska. Du är inte tillräckligt snygg. Du borde gå tillbaka till var du nu kommer ifrån och du borde gå i skolan. Du har det inte”, sa Winona i en intervju med Interview Magazine.

Nästa bild
Mindy Kaling

Mindy Kaling

Mindy Kaling skriver, regisserar och medverkar i sin egen succéshow The Mindy Project, vilket inte direkt är en dålig prestation för en indisk-amerikansk kvinna i Hollywood. Och vägen dit har inte varit spikrak, för The Guardian berättar hon om en ”förnedrande” upplevelse när ett tv-bolag erbjöd henne en show, men ville att hon skulle provspela, och sedan nekade henne rollen som sig själv.

Anledningen var att de inte ansåg att hon var ”tillräckligt attraktiv eller rolig” för att spela sig själv…

Nästa bild
Meryl Streep

Meryl Streep

Även en av Hollywoods mest aktade och prisade skådespelerskor har stött på nedlåtande kommentarer som ung i Hollywood. I The Graham Norton Show berättar Meryl Streep om en audition hon skulle göra som 26-åring. Sonen till den legendariske producenten Dino De Laurentiis ville att hon skulle provspela för en roll i nyinspelningen av King Kong.

”Jag kommer in och hans son satt där, mycket ivrig över att ha tagit in den här nya skådespelerskan. Och pappan sa till sonen på italienska – och jag förstår italienska – han sa: ’Que bruta? Varför tar du hit den här fula saken?’ Det var deprimerande för en ung tjej.”

Tänk vad fel någon kan ha.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!