Nöje

7 tips för att äta ute på restaurang – utan att tömma plånboken

Att unna sig en lunch eller middag ute på stan är bland det bästa som finns – men allt för ofta är plånboken lite för tunn för den där lyxiga måltiden. Metro Mode listar 7 knep för att dra ner kostnaden utan att behöva stanna hemma.

Foto: Instagram @jolielot/Pexels

1. Föreslå lunchdate istället för middagsdate

Första daten med någon är så klart mysig att göra ute på något mysigt fik eller på restaurang. Men ibland kanske det känns lite saftigt att gå till en lyxig restaurang – om man dessutom känner att man kanske måste erbjuda sig att betala för två… Föreslå istället att ses på något härligt lunch-hak. Det blir förmodligen några hundralappar billigare och säkert minst lika trevligt!

2. Gå på restaurang i mitten av veckan

Många restauranger måste locka till sig folk i mitten av veckan när flödet av gäster inte är lika frekvent. Måndag till onsdag är det stor chans att det finns bra erbjudanden på restaurangerna, så håll utkik! En middag ute mitt i veckan känns dessutom lite extra lyxigt.

3. Skriv upp dig på restaurangernas e-mail-listor

Många restauranger skickar ut notiser och nyhetsbrev där man kan ta del av olika erbjudanden. En smart idé är alltså att skriva upp dig på dina favoritrestaurangers email-listor så att du aldrig missar ett tillfälle att få en smarrig måltid för ett billigare pris!

4. Leta upp rabatter, till exempel för studenter

Väldigt sällan kommer man ihåg att använda sitt studentkort, även om man har ett. Det finns kanske inte jättemånga middagsrestauranger som erbjuder rabatterat pris men däremot finns det många caféer och lunchställen som erbjuder studentrabatt. På Studentkortets hemsida kan du till exempel klicka dig in på fliken för restaurang och café för att se vilka ställen som erbjuder studentrabatt. Ha som vana att alltid fråga om det finns studentrabatt när du är på caféer och restauranger – man vet aldrig!

5. Välj kök efter pris

Restaurangerna vet precis hur de ska lägga upp menyn för att du ska beställa mer eller lägga till en sideorder. Smårätter är trendigt just nu och det är en smart idé men notan tickar lätt iväg. Om du istället väljer att beställa en huvudrätt på en indisk restaurang (där du ofta får naanbröd till) eller på en thailändsk (där ris, grönsaker eller nudlar ofta ingår) så lär du bli mätt nog att nöja dig med en rätt.

6. Drick fördrinken hemma

En drink ute på stan är som bekant inte det billigaste – på många ställen är en drink lika dyr som själva maten. En idé är därför att avnjuta en cocktail tillsammans hemma innan ni går till restaurangen. Bjud hem ditt middagssällskap, snacka lite skit (som ni inte hade kunnat göra på restaurangen) och spara en slant genom att dricka era egna drinkfavoriter hemma!

7. Sharing is caring

Det kanske är givet, men glöm inte att höra med middagssällskapet om det är någon som vill dela en rätt. Om ni dricker vin kan det även vara smart att beställa in en flaska istället för att betala per glas!

Foto: Instagram @jolielot/Pexels

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!