Nöje

7 paradispärlor i den grekiska ö-världen

Kristallklart hav, god mat och genuin gästvänlighet är några av anledningarna till varför folk väljer att semestra i Grekland. Nedan hittar du undangömda pärlor i den grekiska ö-världen för dig som vill uppleva nya charmiga öar där turister lyser med sin frånvaro!

Foto: @greecebestplaces @hydra_greece

Grekland erbjuder fantastisk mat, vacker natur och kristallklara hav – vilket gör att många väljer att semestra i landet sommar efter sommar. Och förmodligen låter varken Santorini, Rhodos eller Naxos främmande i dina öron. Men kanske känner du att det är dags att utforska nya öar? Vill du dessutom uppleva ett charmigt Grekland där turister lyser med sin frånvaro? För även om de flesta öarna är välbesökta av turister finns det fortfarande undangömda pärlor som erbjuder lugn och ro och där du får uppleva det genuina Grekland!

Nedan hittar du sju magiska öar att besöka!

Antipaxos

Antipaxos

Känner du för en semester där du kommer bort från allt? Då kan mini-ön Antipaxos vara något för dig! Det här är ön med mindre än 70 invånare men på sommaren blir ön något mer levande med turister från Paxos och greker som har sommarhus där. Är du en vinfantast är Antipaxos stället för dig – ön är känd för sina vinodlingar!

Foto: Instagram @travelstorypl

Nästa bild
Alonissos

Alonissos

Den charmiga lilla ön Alonissos erbjuder kristallklart hav och fantastisk natur. Turisterna lyser oftast med sin frånvaro vilket gör att du i lugn och ro kan slappa på stranden. Känner du för en mer äventyrlig semester och vill uppleva en friluftssemester kan du passa på att vandra och dyka här.

Foto: Instagram @passionegrecia

Nästa bild
Hydra

Hydra

Vill du ta dig tillbaka i tiden och besöka en lugn ö? På Hydra är motortrafik förbjuden och det finns inga riktiga vägar vilket gör att den skiljer sig från de flesta öarna i Grekland. Turister som vill koppla av fullt ut under semestern och uppleva tystnad åker hit.

Foto: Instagram @hydra_greece

Nästa bild
Ikaria

Ikaria

Ikaria är känd för sina byfester, där lokalbefolkningen samlas, äter och dansar natten lång samt deras strand “Seychellerna” med kristallklart hav. Ön är ingenting för dig som är rädd för höjder – här kommer du att få uppleva höga berg och djupa dalar. För den som vill uppleva en mer äventyrslysten semester kan ett flyg till Ikaria vara något!

Foto: Instagram @go_explore_greece

Nästa bild
Skopelos

Skopelos

Även om visar scener ur Mamma Mia-filmen spelades in här, har inte lika många turister hittat hit som till grannön Skiathos. För den som vill besöka en lugn och mysig ö med fantastisk natur och vackra stränder är Skopelos helt klart värt ett besök. Till skillnad från öarna ovan så finns det här lite mer liv med flertalet tavernor och barer.

Foto: Instagram @hellogreeceblog

Nästa bild
Spetses

Spetses

Spetses är en liten ö som erbjuder en lugn miljö, turkosfärgat hav och mysiga caféer. Eftersom ön ligger så pass nära Aten, är det många atenare som har sina sommarställen här.

 

Foto: Instagram @holidaysingreece7

Nästa bild
Tilos

Tilos

På idylliska Tilos råder lugn och ro. Här kan du passa på att vandra genom landskapet eller snorkla och ta del av det kristallklara havet.

Foto: Instagram @dodekanese.hellas

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!